El PP demana la dimissió d'Armengol per l'estafa de les mascaretes per considerar-la "col·laboradora necessària"

Tellado sosté que l'expresidenta balear va tindre un paper clau en l'enganyifa perquè, encara que sabia que el material era defectuós, "va pagar a una velocitat inusitada"

El portaveu del PP en el Congrés, Miguel Tellado, aquest dilluns
El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, aquest dilluns / Javier Lizón (EFE)

El Partit Popular ha registrat aquest dilluns un escrit al Congrés en el qual demana formalment la dimissió immediata de la presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol, pel seu paper en la compra de mascaretes a l'empresa investigada en el cas Koldo quan presidia l'executiu balear. La consideren "presumpta col·laboradora necessària" d'una "estafa" en què l'administració insular va pagar vora quatre milions d'euros per un material sanitari "inservible" que no complia els requisits.

El portaveu popular al Congrés, Miguel Tellado, ha deixat la petició en el registre d'entrada del parlament acompanyat de la direcció del grup parlamentari. En declaracions posteriors als mitjans de comunicació, Tellado ha insistit que Armengol no pot seguir "un minut més" com a tercera autoritat de l'Estat després d'haver tingut part en l'adquisició de mascaretes a la presumpta trama corrupta quan presidia les Balears. "Els primers dies podríem haver pensat que Armengol era víctima d'una estafa, hui sabem que va desenvolupar un paper clau perquè aquesta estafa s'haja pogut produir. Coneixia que les mascaretes eren defectuoses i les va recepcionar i va pagar a una velocitat inusitada", ha assenyalat el diputat davant dels periodistes.

Segons el PP, Armengol ha passat de possible víctima a "presumpta col·laboradora necessària" perquè va pagar "mascaretes inservibles sabent que eren una estafa" i els diners dels ciutadans de les Balears acabaren costejant "els Ferrari dels implicats en la trama". A més, asseguren que tot i ser conscient de l'engany, l'administració autonòmica socialista no va interposar una reclamació administrativa per a recuperar els diners fins a tres anys més tard, coincidint amb el canvi de govern a les illes per al PP.

La justícia investiga un entramat de suposats sobrecostos en contractes de mascaretes subministrats a diverses administracions públiques per una empresa vinculada a Koldo García, home de confiança de l'exministre valencià José Luis Ábalos.

El partit d'Alberto Núñez Feijóo demana per tot açò la marxa de la presidenta del Congrés i també exigeixen que done la cara perquè l'ocorregut "no s'arregla anul·lant actes de l'agenda pública". A més, reclamen explicacions al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui han tornat a acusar de conéixer i tapar el cas. Entenen l'episodi balear com un dels flocs d'una presumpta trama corrupta que esguita "el seu partit, el seu govern i el seu entorn més personal".

Fonts de la presidència del Congrés han assenyalat als mitjans de comunicació que Francina Armengol farà declaracions dimarts, poc abans que es reunisca la mesa de la cambra baixa. Al llarg d'aquest dilluns, la diputada socialista té previst reunir-se amb el president de l'assemblea nacional de l'Equador, Henry Fabián, que està de visita institucional al Congrés.

També et pot interessar

stats