Directes
Ara en la televisió
PICADES CONTRA EL VIDRE
Ara en la ràdio
AÇÒ NO HO SABIES (reemissió)

El PP demana retirar la reforma de la llei d'estrangeria per a continuar negociant

El canvi en la norma pretén obligar les comunitats autònomes a acollir menors estrangers no acompanyats

Policia i Creu Roja assisteixen una dona que ha arribat a Las Burras amb el seu bebé / Borja Suarez (Reuters)

El PP ha demanat este dimarts al PSOE, Sumar i Coalició Canària que retiren la seua proposta per a reformar la llei d'estrangeria la presa en consideració de la qual s'ha debatut hui al Congrés i que, de moment, no té els suports suficients. El canvi busca obligar les comunitats autònomes a acollir menors estrangers no acompanyats.

"Posen-se de veritat a negociar si tenen voluntat per a això", ha assenyalat la diputada del PP Ana Alós. El vot dels populars és clau per a encetar la tramitació de la proposta.

Durant el debat, Alós s'ha sumat a la reivindicació de la diputada de Coalició Canària, Cristina Valido, que ha demanat que si no hi ha acord per a tirar avant la presa en consideració no es vote hui i se'n continue parlant.

La diputada del PP no ha aclarit, però, quina serà la posició de la formació si finalment es vota la proposta esta vesprada. Ha demanat retirar la proposta, convocar una Conferència de Presidents de manera "immediata" i un ple monogràfic per a debatre el tema de la immigració.

En concret, la reforma suposa modificar l'article 35 de la llei d'estrangeria per a establir un acolliment solidari i obligatori entre les comunitats i alleujar zones d'arribada com Canàries, Ceuta o Melilla quan l'ocupació dels seus recursos sobrepasse el 150% de la capacitat.

La dimensió política és major, atés que el pacte del govern i les comunitats autònomes per al repartiment puntual de 400 migrants aconseguit fa deu dies va motivar l'eixida de Vox dels governs autonòmics que compartia amb el PP.