El PP demanarà dilluns al Congrés la dimissió d'Armengol pel cas Koldo

Tellado afirma que els populars tenien “clar” que Sánchez “ho sabia i ho va tapar” i demana que comparega per a donar explicacions

El portaveu del grup popular en el Congrés, Miguel Tellado, aquest diumenge a la Corunya
El portaveu del grup popular al Congrés, Miguel Tellado, aquest diumenge a la Corunya / Cabalar (EFE)

El portaveu del Grup Popular al Congrés, Miguel Tellado, ha anunciat que el PP registrarà aquest dilluns a la cambra baixa un escrit demanant la dimissió immediata de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, “per la seua evident implicació” en el cas Koldo.

Armengol “no pot seguir ni un minut més al capdavant del Congrés dels Diputats. No està capacitada ni èticament ni políticament ni moralment i, per això, com més prompte millor ha d'abandonar la presidència”, ha manifestat el portaveu popular aquest diumenge en un acte del partit a la Corunya.

Tellado ha subratllat que el PP no pararà fins que el PSOE assumisca les responsabilitats polítiques i ha criticat el “cinisme, hipocresia i covardia” mostrada per Pedro Sánchez. “Estem parlant d'una trama de corrupció socialista i són els socialistes els que han de donar totes les explicacions”, ha indicat.

El dirigent del PP ha recordat que la trama de comissions per la compra de mascaretes succeïa en els primers mesos de l'any 2020 i Sánchez va cessar com a ministre Ábalos el juliol de 2020. “Mai vam conéixer els motius pels quals Pedro Sánchez va decidir fer fora del seu govern al senyor Ábalos. Possiblement en aquell moment Pedro Sánchez ja era coneixedor de com s'havia robat en eixe ministeri”, ha declarat.

Mentrestant, en el PSOE insisteixen que Ábalos no està investigat i que Armengol va actuar seguint el procediment, i demanen donar temps a la investigació judicial en curs. A més, qüestionen el PP pel seu paper en la trama després que apareguera el nom del mateix Tellado en l'acte del jutge.

D’altra banda, el ministre de Transports, Óscar Puente, ha eixit aquest dissabte a la nit en defensa dels funcionaris i alts càrrecs del seu departament que apareixen en el sumari del cas Koldo —com el subsecretari de Transports, Jesús Manuel García, o el secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares— i ha subratllat que “no hi ha ningú investigat” i que algun d'ells ha declarat com a “mer testimoni”.

En una entrevista en La Sexta Xplica, Puente ha insistit que, “més enllà” del germà de Koldo García, que continua treballant a Emfesa, una empresa depenent d'Adif, “no hi ha ningú al Ministeri que estiga involucrat” des del punt de vista penal. Sobre el germà, de fet, ha anunciat que ha demanat un informe “per a veure què es pot fer” perquè legalment no se'l pot acomiadar, però “no és bo per a la imatge del Ministeri que continue”, ha dit. Puente també ha demanat “intentar separar” els implicats en els fets presumptament il·lícits i els qui “són mers testimonis”, al mateix temps que ha garantit que “si hi haguera alguna raó en el futur” per a destituir algun càrrec, “ho faríem”.

També et pot interessar

stats