Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

El PP diu estar disposat a anar a la investidura amb 172 suports i veu factible governar en minoria

Gamarra assegura que Feijóo complirà amb la comanda del Rei si es produeix i defensa que un executiu en solitari seria "la millor opció per a donar estabilitat" a Espanya 

Gamarra, aquest dimecres en roda de premsa des de la seu del PP al carrer Génova / A. Pérez Meca (Europa Press)

La direcció del PP ha reafirmat aquest dimecres la disposició del líder, Alberto Núñez Feijóo, a aspirar a la investidura si el rei Felip VI li ho encarrega. Segons els càlculs en què es mouen, podrien recaptar un màxim de 172 vots a favor del candidat amb els suports de Vox, Unió del Poble Navarrés (UPN) i Coalició Canària, a quatre de la majoria absoluta. Una opció que els permetria governar en minoria i que consideren "la millor opció per a donar estabilitat" a Espanya.

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha subratllat en roda de premsa a la seu de Génova que en els últims dies hi ha hagut "avanços importants" perquè puga tirar avant un executiu en solitari dels populars, malgrat la negativa del Partit Nacionalista Basc (PNB) a facilitar aquesta fórmula. La portada dels penebistes a Feijóo allunya l'opció d'aconseguir la majoria absoluta que marquen 176 diputats, però en el PP no tiren la tovallola. 

"Li correspon iniciar i traure la investidura al PP, per la qual cosa reiterem la nostra disponibilitat. Si el cap de l'Estat encomana a Núñez Feijóo la investidura, complirem la nostra responsabilitat", ha assegurat Gamarra després de la reunió del comité de direcció del PP. La número dos del partit ha recordat que una investidura pot prosperar per majoria absoluta en primera ronda, però també per majoria simple —només cal recaptar més vots favorables que en contra— en segona votació.

Després d'assegurar-se el suport de Vox i d'UPN, Gamarra ha confiat que obtindran també el del diputat de Coalició Canària per a possibilitar "un govern en minoria amb ampli suport parlamentari". Un executiu, ha afegit, que se sustentaria en "acords amplis i constitucionals" i en pactes d'Estat amb la finalitat de "superar els blocs i els bloquejos" i de governar el país amb "eficàcia, solvència i estabilitat". "És la millor opció que pot tindre Espanya per davant", ha insistit la popular.