El PP enfila la setmana decisiva per a tancar l'era Rajoy
Casado torna a la Comunitat Valenciana en l'últim cap de setmana abans del Congrés Extraordinari del 21 i 22 de juliol.
Aquesta és una setmana decisiva en la carrera pel lideratge del Partit Popular, i els equips de les dues candidatures hi posen el coll a sis dies del Congrés Extraordinari que tancarà l'anomenada era Rajoy.
Pablo Casado ha tornat a visitar la Comunitat Valenciana aquest diumenge, per a assegurar que "la supèrbia no fa guanyar congressos però sí perdre eleccions" i defensar que, davant d'aquesta actitud, el seu projecte representa la "humilitat, la proximitat i donar la cara sempre pel partit". Casado també ha fet balanç de les polítiques socialistes, un mes i escaig després de la presa de possessió. Per al candidat a presidir el PP, els de Pedro Sánchez s'han "carregat" en 40 dies tot el que un PP que sembla en funcions havia aconseguit en 7 anys.
Aquestes declaracions les ha fetes a Alacant, d'on ha arribat des de Santa Pola, localitat on habitualment estiueja la seua família i on Mariano Rajoy exerceix com a registrador de la propietat. A Gandia també ha participat en una trobada amb la militància, a la qual han assistit, entre altres, l'exministre José Manuel García-Margallo i la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig.
Bonig ha assegurat sentir-se "orgullosa" dels més de 9.000 militants que votaren la setmana passada en primàries, i ha defensat la necessitat de mantindre la unitat del partit en aquest procés pel lideratge del partit, al mateix temps que ha mostrat el desig d'una única candidatura finalment.
Casado rebrà en els pròxims actes el suport d'Adolfo Suárez Illana, José Ramón García Hernández i María Dolores de Cospedal.
Casado unfla el pit amb els suports aconseguits
Sobre les declaracions de l'altra candidata, Soraya Sáenz de Santamaría, en les quals assegura que "un debat amb Casado li faria molt de mal a ell i al partit", el vicesecretari general de comunicació del PP ha qualificat la decissió del comité i de la candidatura de l'expresidenta de no realitzar aquest debat com a "sorprenent", i s'ha postulat com a la persona capaç d'integrar totes les sensibilitats del partit, com assegura, ha fet "en una hora" amb cinc de les llistes que es presentaren.
Sáenz de Santamaria, per la seua banda, ha demanat a la comisió organitzadora del Congrés que investigue l'origen i l'autoria del vídeo contra ella i ha apuntat l'equip Casado com a possible responsable, al temps que ha demanat una "confrontació sana". L'interessat, per la seua banda, assegura que és a ell mateix a qui més perjudica aquest vídeo.
Guerra de xifres
Quan queda poc menys d'una setmana per a la votació, totes dues candidatures es veuen com a guanyadores, i presenten les xifres: mentre els de Casado s'atribueixen 2.000 compromisaris, en l'equip de Sáenz de Santamaría calculen un avantatge de 800 sobre el seu rival. Asseguren que, fins i tot comptant amb els suports que arrosegaria Cospedal, Sáenz de Santamaría guanyaria la votació. L'equip de Casado, per contra, manté que aquesta porta malament el compte perquè ho fa a la manera "tradicional", calculant per territoris i no comptant els compromisaris d'un en un.
Mentrestant, un sondeig els dòna un "quasi empat", lleugerament favorable a l'exvicepresidenta. L'enquesta, que publica aquest diumenge el diari La Razón, atorga el 42,8% dels vots a Sáenz de Santamaría, i el 42,5% a Casado.