El PP exigeix a Batet que complisca "hui mateix" la inhabilitació de Rodríguez

La portaveu popular en el Congrés, Cuca Gamarra, ho ha demanat després que el Suprem deixara clar que el diputat d'Unides Podem està condemnat a inhabilitació

Imatge d'arxiu del diputat d'Unides Podemos Alberto Rodríguez, al Congres dels Diputats
Imatge d'arxiu del diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez, al Congrés dels Diputats / Chema Moya / EFE

El Partit Popular, a través de la seua portaveu en el Congrés, Cuca Gamarra, ha demanat que la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, complisca aquest mateix divendres amb la inhabilitació del diputat d'Unides Podem, Alberto Rodríguez, després d'haver rebut un aclariment del Tribunal Suprem sobre la seua pena.

"Complisca's!", ha reclamat Gamarra en Twitter, i ha adjuntat una imatge de l'escrit que el president de la sala penal, Manuel Marchena, ha enviat en resposta a l'aclariment demanat ahir per Batet al Suprem, i en la qual subratlla la vigència de la inhabilitació contra el diputat, que va ser condemnat a un delicte d'atemptat contra l'autoritat per donar una patada a un policia.

Considera el PP que l'intent de "PSOE i Podem d'incomplir l'execució de la sentència" i impedir així que Rodríguez perdera l'escó "ha d'acabar hui mateix". "Batet ha de complir, és la seua responsabilitat, i deixar-se de dilacions i subterfugis", ha recalcat Gamarra.

Marchena ha tramés un nou escrit a Batet, després de l'aclariment demanat per la presidenta del Congrés, que aquest dijous va reunir la mesa de la cambra per a analitzar l'escrit rebut per part del Suprem dimecres, enviat després que dimarts la Mesa interpretara, com feia un informe dels lletrats, que Rodríguez podia conservar l'acta.

També et pot interessar

stats