El PP garanteix que Rovira compareixerà a les Corts després de l'inici de curs per a explicar les adjudicacions dels docents

El PSPV dona suport a la comissió d'invesigació que demana Compromís

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, en una imatge d'arxiu
El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil (Europa Press)

El PP assegura que el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, compareixerà a les Corts una vegada s'inicie el curs escolar, que per als alumnes comença l'11 de setembre, i descarta la petició de l'oposició que ho faça en la Diputació Permanent de divendres per a explicar el retard en el procés d'adjudicacions docents.

En la junta de síndics d'aquest dimecres, tant el PSPV com Compromís han exigit que en l'orde del dia de la Diputació Permanent aparega aquesta compareixença, cosa que han descartat populars i Vox amb la seua majoria. Per tant, només es convalidaran tres decrets del Consell.

"Rovira compareixerà quan s'inicie el curs, no com va succeir el 2019 quan el PSPV i Compromís es van amagar", ha declarat el síndic del PP, Miguel Barrachina.

El popular ha garantit que el curs s'iniciarà "amb normalitat" després del retard de les adjudicacions que va suposar "una situació enormement incòmoda" que ja veu resolta.

"Boicot programat contra docents i alumnes"

Barrachina ha acusat l'oposició d'haver comés "un boicot programat contra docents i alumnes" per la destitució de responsables de la Conselleria d'Educació encarregats de l'adjudicació de places, cosa que portaran a l'Advocacia de la Generalitat, com ja va anunciar el conseller.

"Volem saber si, a més d'immoral, era legal que Raquel Tamarit, exconsellera, de Compromís, signara el 10 de juliol que el dia 31 de juliol, quan el conseller ja havia pres possessió, "set responsables de l'adjudicació de places deixaren el seu lloc", ha exposat.

A més, el popular ha acusat l'exsecretari autonòmic Miquel Soler (PSPV) d'haver nomenat una "legió" d'assessors tècnics que van ser acomiadats quan va entrar el nou equip d'Educació, així com que els cessaments dels responsables de les adjudicacions s'aplicaren quan Soler era el director de campanya electoral de l'expresident de la Generalitat Ximo Puig.

El PSPV dona suport a la comissió d'investigació que demana Compromís

Per contra, la síndica socialista, Rebeca Torró, ha urgit el conseller a "donar la cara després del pitjor procés d'adjudicacions" i ha garantit que el seu grup acceptarà qualsevol proposta perquè Rovira done explicacions, arran de la petició de Compromís d'obrir una comissió d'investigació a les Corts.

Joan Baldoví (Compromís) ha exigit "llum i taquígrafs" sobre aquest procediment, en el qual ha advertit que encara hi ha professors sense saber la seua destinació dos dies abans que s'hagen d'incorporar.

També ha denunciat que és "deplorable" que "vulguen derivar la responsabilitat als tècnics" que van ser destituïts i ha exigit investigar "si hi ha hagut una alteració dels algorismes en les adjudicacions" per a beneficiar persones amb menys punts per davant d'unes altres.

També et pot interessar

stats