Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El PP ix als carrers per a dir "no al privilegi, la impunitat i l'amnistia"

Núñez Feijóo ha convocat concentracions "firmes i serenes" a les 52 capitals provincials, a les quals s'afig Vox

El president estatal del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, acompanyat del president valencià del PP, Carlos Mazón, i les respectives números dos: Cuca Gamarra i María José Catalá / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha convocat concentracions aquest diumenge a les 12:00 hores en les 52 capitals de província de tot l'Estat en contra dels pactes de Pedro Sánchez amb els independentistes catalans per a la seua investidura i “per a defensar l'estat de dret, protestar contra l'amnistia i garantir la igualtat dels espanyols”. 

Tots els membres de la direcció nacional, amb Feijóo al capdavant, que participarà en la Puerta del Sol de Madrid, estaran presents en els actes de protesta. El PP deixa arrere el format míting i convoca concentracions obertes a tota la ciutadania i partits per a donar veu al “malestar”, diuen, que capten en el carrer.

La convocatòria simultània de concentracions a les capitals provincials arriba una setmana després de l’acte contra l’amnistia que va omplir la plaça dels Furs de València, emmarcat en la gira de mítings del PP per a criticar les “cessions” a l’independentisme i que ja van passar per ciutats com Madrid, Toledo i Màlaga.

A casa nostra, el president del PPCV i cap del Consell, Carlos Mazón, assistirà a la concentració de la plaça de l’Ajuntament d’Alacant, acompanyat del secretari general, Juanfran Pérez Llorca, el president provincial, Toni Pérez i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala.

La concentració de València tindrà lloc davant de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana, a la plaça del Temple, on assistiran el sotssecretari d'Assumptes Institucionals i Internacionals del partit, Esteban González Pons; el president provincial del PP, Vicent Mompó, i l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá.

Catalá ha augurat "una assistència massiva". "Això no és un moviment polític, és un moviment social" que es deu, ha assegurat, al “descontent que existeix al carrer".

A Castelló de la Plana, la convocatòria tindrà lloc a la plaça de la Muralla Liberal, enfront de la subdelegació del govern, on acudiran la presidenta provincial, Marta Barrachina, i l’alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco.

Amb estratègies diferents, tant el PP com Vox han eixit al carrer per a reivindicar-se contra l'amnistia al procés català. Mentre que Vox ha participat en concentracions de protesta davant de les seus socialistes arreu de la geografia espanyola, els populars han optat per desmarcar-se d'aquest tipus d'actes que, especialment a la seu de Ferraz a Madrid, han acabat en aldarulls i detencions, però també ho han fet en altres ciutats com Castelló de la Plana. Pel que fa a les concentracions de les últimes nits a les seus de València i Alacant, s'han estat cridant i corejant consignes i insults a Pedro Sánchez i al PSOE com "Socialistes, terroristes", "Que te vote Txapote", "No és un president, és un delinqüent" i "Espanya no es ven, Espanya es defén".

Núñez Feijóo, que es va mostrar reticent a condemnar els aldarulls en un primer moment, ha apel·lat aquest dijous “a la responsabilitat” de la ciutadana que acudisca a les concentracions convocades contra els pactes que durien el president de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a revalidar el govern i els ha demanat que es manifesten de manera “pacífica”.

Una condemna que molts han titlat de tardana i menys rotunda que la d’altres veus en la cúpula del PP, com la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, el coordinador general del partit, Elías Bendodo, o la secretària general, Cuca Gamarra, que es desmarcaren abans d’uns fets que van qualificar de “violents” i que van atribuir a “grups d'ultres”.

Vox se suma a la convocatòria del PP i es manifestarà davant de les seus del PSOE

La formació d’ultradreta Vox ha afirmat que “se suma a totes les manifestacions” que es convoquen contra l’amnistia i, “per tant”, acudirà també a les convocades pel PP aquest diumenge.

El vicepresident de la Generalitat, Vicente Barrera, assistirà així a la concentració convocada pel PP a València i posteriorment, a les 13:00 hores, representants del partit acudiran a la concentració “pacífica” davant de "totes les seus del PSOE".

Segons ha pogut saber À Punt Notícies, fonts de la delegació de govern informen que aquestes "marxes pacífiques" convocades a València, però també a Castelló de la Plana i Alacant, no han sigut comunicades ni consegüentment autoritzades, en línia amb les concentracions que s'han produït al llarg de la setmana davant de les seus socialistes tant a Madrid com València.

D’altra banda, Barrera ha demanat al president Mazón la convocatòria urgent d'una mobilització institucional “contra el colp de Sánchez” i apel·la al fet que els governs que encara estan “sota l'empara de partits que defensem la Constitució, hem de mostrar la nostra condemna a aquesta amnistia que suposa un trencament de la nostra legalitat constitucional”.

Sánchez s’assegura la investidura amb 179 vots a favor 

Oficialitzat a Brussel·les, l’acord que compromet els socialistes a impulsar una llei d'amnistia per al procés català a canvi del suport dels independentistes a Sánchez perquè puga revalidar el govern de coalició amb Sumar, facilita el camí del debat d'investidura que, previsiblement, se celebrarà els dies 15 i 16 de novembre.

A més, divendres Sánchez va superar l’últim escull de cara a una investidura que, en principi, podrà tirar endavant en una primera votació, gràcies al pacte segellat amb el PNB i Coalició Canària. Amb aquestos dos suports, el PSOE s'assegura 179 vots a favor en la votació del debat d'investidura.