El PP presenta una moció en el Senat per a defensar una “educació en llibertat i sense adoctrinament”

El text vol reforçar l'Alta Inspecció Educativa perquè s'unifique el contingut d'assignatures comunes a tot l'Estat.

Clemente presenta als mitjans de comunicació la moció per al seu debat al Senat / Europa Press

El Partit Popular ha presentat en el Senat una moció per a “defensar el dret a rebre una educació en llibertat, en igualtat, amb neutralitat, sense imposicions, sense manipulacions, sense odis i sense adoctrinament”.

La iniciativa presentada pel senador popular Antonio Clemente pretén “defensar la llibertat dels pares a l'hora d'elegir la llengua que volen per a l'educació dels seus fills”. Clemente ha expressat la preocupació del Partit Popular, perquè, al seu parer, la Comunitat Valenciana pateix “un caos educatiu al quadrat”, creat ha dit, pel conseller d'Educació, Vicent Marzà, qüestionat per les instàncies judicials i per la Ministra d'Educació, Isabel Celaá i el govern de Pedro Sánchez.

Conseqüències i sancions

La proposta planteja enfortir la capacitat d'actuació de l'Alta Inspecció Educativa, un òrgan d'àmbit estatal que pretén unificar el contingut de les assignatures comunes de les 17 comunitats autònomes. Aquesta entitat podrà elaborar informes sobre les decisions que adopte l'Administració educativa. Es vetlarà per la inclusió dels aspectes bàsics del currículum, se supervisarà que els llibres de text i altres materials curriculars s'usen d'acord amb l'ordenament estatal corresponent i s'observarà que es donen garanties dels drets dels alumnes, en particular dels drets lingüístics.

El tronc comú de continguts d'Espanya, dins del respecte a les competències de l'Estat i de les comunitats autònomes, pretén evitar l'existència de multitud de continguts que dificulten la vertebració del sistema i la mobilitat de les famílies. “No podem tindre 17 històries d'Espanya”, ha advertit el senador Clemente. De fet, la moció que aquest dimarts es debatrà al Senat, insta a treballar en la firma d'un conveni amb la Reial Acadèmia de la Història per a elaborar un text comú en tot l'Estat que servisca de referent per a les diferents administracions educatives, autonòmiques i per a les editorials.

També et pot interessar