Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

El PP presentarà una querella contra el PSOE per corrupció davant de l'Audiència Nacional

El PSOE ha acusat el PP de “sobreactuar” i ha titlat la reunió d’este diumenge d’“espectacle vergonyós”

Cuca Gamarra, en una roda de premsa (arxiu) / Europa Press

El Partit Popular presentarà este dilluns una querella en l'Audiència Nacional contra el PSOE pels presumptes delictes de finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències relacionats amb el cas Koldo, “perquè s’investigue fins al final este escàndol sense precedents”.

Ha sigut la secretària general del PP, Cuca Gamarra, qui ha informat d'esta decisió en una roda de premsa a la seu de Génova, després de reunir-se d'urgència el comité de direcció del partit davant de “l’extrema gravetat” dels fets, ha dit, que s'estan coneixent en el que ha anomenat “la trama Sánchez”.

El PP ha pres esta decisió durant la reunió d’urgència del comité de direcció del partit convocada per a este diumenge de matí pel president popular, Alberto Núñez Feijóo, arran de l'últim informe de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil del cas Koldo, que atribueix a l'exministre José Luis Ábalos un “paper de responsabilitat” en la trama i demana imputar-lo.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, considera que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hauria de donar explicacions sobre estes últimes informacions relacionades amb el cas Koldo.

Mazón ha afirmat que no li agrada opinar de processos que estan en marxa i prefereix respectar-los mentre no siguen ferms, però afirma que no és ell qui ha de donar explicacions sobre el que s’està revelant i la gravetat de la situació. “Correspon al president del govern, que hauria de donar unes explicacions que no ha donat”.

El cap del Consell s’ha pronunciat així en declaracions als mitjans durant la visita al Campello amb motiu de les festes de Moros i Cristians de la localitat, on ha aprofitat per a anunciar que la Generalitat farà costat al municipi de l’Alacantí perquè estes festes siguen declarades d’interés turístic autonòmic. 

Davant la corrupció absoluta contundència

En resposta a les declaracions de Gamarra, el PSOE ha publicat en el seu compte d'X una sèrie de vídeos de la seua portaveu, Esther Penya, en què ha acusat el PP de “sobreactuar” i ha titlat la reunió d’este diumenge d’“espectacle vergonyós”. 

Seguint la línia de les declaracions que va fer Pedro Sánchez divendres després que es fera públic l’esmenat informe de l’UCO, ha afirmat que “davant de qualsevol dubte, absoluta contundència, i davant de la corrupció, absoluta col·laboració amb la justícia i les forces i cossos de seguretat de l’Estat”.

Després, la portaveu socialista ha recordat que el seu partit va suspendre de militància i va obrir un expedient d’expulsió a Ábalos només cinc dies després de conéixer la detenció de Koldo. “Quan el PP actue d’esta forma podrà ser capaç de donar explicacions”, ha afirmat.

També ha recordat a Feijóo que el seu partit té obertes encara 30 causes per corrupció que ajuden a esclarir per fi qui era “M. Rajoy”, i ha al·ludit a “amistats perilloses del passat” del president popular.

Cas Koldo