Directes
Ara en la televisió
TOTES LES CRIATURES GRANS I MENUDES
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El PP proposa la FVMP com a fòrum per a “reprendre el consens” del Premi Guillem Agulló

Consideren que l’entitat municipalista pot ser capaç de “reconstruir els consensos aconseguits en el passat”

Retrat de Guillem Agulló i Salvador, víctima d'un crim d'odi per la seua ideologia / À Punt NTC

El secretari general del PPCV i portaveu del PP en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Juanfran Pérez Llorca, ha proposat que siga aquest organisme el “punt de trobada” per a “reprendre el consens” del Premi Guillem Agulló com a reconeixement a entitats i persones que lluiten contra els delictes d'odi a la Comunitat Valenciana.

En un comunicat a última hora d’aquest dimarts, ha dit que en el PP entenen que la Federació, com a entitat municipalista, pot ser capaç de “reconstruir els consensos aconseguits en el passat” i garantir el lliurament dels premis sense tacar la memòria de Guillem Agulló.

El portaveu del PP en la FVMP ha defensat que en la formació han tractat de trobar acords i punts de trobada “per a reprendre l'esperit amb què es va instaurar aquest premi” per unanimitat de tots els grups de les Corts, el 2016. Però ha reconegut que amb el “nou escenari” a la cambra autonòmica, que presideix Llanos Massó, de Vox, aquest consens “ha resultat impossible”.

Per això, amb la voluntat de “continuar entregant uns premis en contra de l'odi i la violència”, el PP ha proposat com a “nou escenari de consens” la FVMP, esperant que siga “un exemple de reconstrucció, concòrdia, convivència i ciutadania perquè, amb generositat, ens porte a tots a l'acord de reprendre aquest premi”.

Finalment, Pérez Llorca ha sostingut que el PP sempre ha condemnat i condemnarà tota mena de violència, odi o discriminació cap a qualsevol col·lectiu, i que sempre condemnem la violència vinga d'on vinga i l'exercisca qui l'exercisca.

Les Corts van acordar la setmana passada eliminar el Premi Guillem Agulló gràcies a la majoria del PP i Vox i a proposta d'aquest últim grup, al·legant que el nom del reconeixement va ser una “decisió unilateral” de l’expresident del parlament valencià, Enric Morera. L'oposició va mostrar la “indignació” per aquesta decisió i va lamentar que coincidira amb l'agressió grupal a un casal antifeixista a Castelló de la Plana.

En els últims set anys, a partir d'una declaració institucional subscrita per unanimitat el 2016, el Premi Guillem Agulló s'ha lliurat cada 25 d'abril, Dia de les Corts, a persones i entitats que lluiten contra els delictes d'odi, en memòria del jove antifeixista assassinat el 1993 per un grup de neonazis.

També et pot interessar