PP i PSPV s'exigeixen responsabilitats per l'ús "irregular" d'un helicòpter d'emergències

Mazón afirma que el seu predecessor, Ximo Puig, serà "qui haurà de respondre per aquest suposat tracte de favor" d'un helicòpter d'emergències per part de la secretaria autonòmica d'Hisenda, la socialista Mako Mira

Mako Mira a les Corts en una imatge d'arxiu
Mako Mira a les Corts, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que el seu predecessor, el socialista Ximo Puig, serà "qui haurà de respondre per aquest suposat tracte de favor" d'un helicòpter del servei autonòmic d'emergències per part de la secretaria autonòmica d'Hisenda, Mako Mira. Fiscalia ha obert diligències d'investigació.

Per part seua, el síndic del PSPV en les Corts, José Muñoz, ha assenyalat que "serà el senyor Mazón qui haurà de prendre decisions, perquè ara ell és el que té la responsabilitat", ja que Mira continua en el Consell després del canvi de govern.

Així han valorat, a preguntes dels periodistes per separat, l'informe de l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF), que considera que va poder haver-se produït un suposat "ús irregular i fraudulent dels recursos públics" per la mobilització d'un desplegament que "no va ser proporcionat" per a rescatar d'una muntanya a Bunyol a una amiga de la dirigent autonòmica.

Mazón ha demanat esperar a les conclusions de Fiscalia, però ha posat l'accent que hauran de donar explicacions "si hi ha cap tracte de favor" tant l'expresident Ximo Puig com l'exconsellera Gabriela Bravo i l'exsecretari autonòmic d'Emergències, Josep María Ángel.

"Si hi ha cap tracte de favor, qui haurà de respondre per aquest suposat tracte de favor haurà de ser qui ho autoritza. Estem esperant les explicacions de qualsevol d'ells tres. Jo estic molt content amb el govern que tinc", ha resolt.

Per contra, el síndic socialista ha retret a Mazón que diga que "el sector públic de la Generalitat no estava molt bé en els últims anys" i mantinga Mira com a màxima responsable.

Després de subratllar que és un alt càrrec que estava durant l'anterior govern del Botànic i que és "una de les dues persones que continuen amb el Consell de Mazón", Muñoz ha sostingut que "serà el senyor Mazón qui haurà de prendre decisions, perquè ara ell és el que té la responsabilitat".

També et pot interessar

stats