El PP recorre al Constitucional la llei d'amnistia

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, titla la norma d'"injusta i immoral"

Gamarra, en una imatge d'arxiu
Gamarra, en una imatge d'arxiu / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

El PP ha recorregut este dijous la llei d'amnistia al Tribunal Constitucional en considerar que la norma no sols és inconstitucional, sinó també "injusta i immoral", i que només cerca "esborrar delictes que han sigut comesos perquè algú es puga mantindre en el poder".

Amb este argument, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, en unes declaracions facilitades als mitjans, ha defensat el recurs d'inconstitucionalitat que han presentat contra la llei i en el qual es "plasmen totes les vulneracions i infraccions constitucionals en què incorre".

No sols és un recurs necessari, segons Gamarra, "sinó que és una obligació moral del PP com a únic partit d'Estat, fidel a la Constitució i a la igualtat, l'únic partit d'estat que queda en l'arc parlamentari". Per a la dirigent popular, la llei és inconstitucional perquè "és arbitrària", ja que l'únic objectiu que té és "aconseguir el poder a canvi de la impunitat absolutament arbitrària per tots aquells que l'han impulsada, i així ho han reconegut els mateixos debats parlamentaris".

El ple del Tribunal Constitucional té previst començar a estudiar la setmana pròxima la constitucionalitat de la norma a partir de la qüestió que va elevar a la fi de juliol el Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats