El PP i dos regidors del PSPV d’Albaida presenten una moció de censura contra Compromís

Acusen l’actual govern de generar “crispació” i “polarització” després de trencar el pacte de legislatura per a governar en solitari

Alejandro Quiles, alcalde d'Albaida per part de Compromís
Alejandro Quilis, alcalde d'Albaida per part de Compromís / Ajuntament d'Albaida

Els sis regidors del PP i dos dels tres regidors socialistes a l'Ajuntament d'Albaida han registrat aquest divendres una moció de censura contra l'alcalde, Alejandro Quilis, de Compromís.

En les eleccions municipals del maig passat, el PP va obtindre sis dels tretze regidors que conformen l'Ajuntament d'Albaida, un menys que la majoria absoluta; Compromís va aconseguir quatre i els socialistes tres. Ara, el PP i el PSPV acusen Quilis de provocar una “crisi institucional i econòmica”, ja que quatre mesos després d’arribar a l’alcaldia amb un pacte amb el PSPV, el va trencar per a governar en minoria, amb el suport de només quatre regidors. 

“L'immobilisme de l'alcalde i la paralització política i de gestió que viu l'Ajuntament està agreujant la situació del consistori", segons asseguren en el text de la moció, on defensen "una acció immediata, que faça possible revertir la situació econòmica i social de la ciutat”.

A més, acusen l’actual govern de generar “crispació” i “polarització”. El candidat a substituir-lo, el popular Juan Carlos Roses, ha defensat aquesta moció perquè vol començar “un nou cicle, pel benestar dels veïns, per a gestionar amb eficàcia i aportar solucions als greus problemes de la localitat immediatament".

És la quarta moció de censura que es fa a la Comunitat Valenciana des de les eleccions municipals del 28 de maig (abans va haver-hi una a Vilafamés, altra a Montserrat i una tercera a Vinaròs). La d’aquest ajuntament es debatrà el 2 de gener, durant un ple extraordinari, que haurà de donar l’alcaldia al portaveu del PP, Juan Carlos Roses.

També et pot interessar

stats