El PP registra la seua querella contra el PSOE: "El que són sospites es convertiran en evidències"

Els populars acusen els socialistes de presumpte finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències relacionats amb el cas Koldo

El portaveu del PP, Borja Sémper, a les portes de l'Audiència Nacional
El portaveu del PP, Borja Sémper, a les portes de l'Audiència Nacional / Javier Lizón (Efe)

El Partit Popular ha registrat este dilluns al jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional una querella contra el PSOE per presumpte finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències relacionats amb el cas Koldo, segons ha anunciat el portaveu del partit, Borja Sémper, que ha subratllat que estan davant d'“un escàndol d'unes dimensions encara desconegudes”. “Tot s'acabarà per saber. I el que hui són sospites s'acabaran convertint en evidències. I el que hui són evidències s'acabarà convertint en informació acreditada i contrastada pels tribunals”, ha declarat als periodistes.

El portaveu del PP ha justificat esta peça separada a l'Audiència Nacional —al marge de la investigació ja oberta sobre l'anomenat cas Koldo— després de les notícies revelades per The Objective sobre un empresari que “afirma haver entregat en repetides ocasions bosses de diners en metàl·lic a la seu de Ferraz a canvi de favors polítics”.

A parer seu, és de “tanta grandària i és tan greu esta informació” que els populars consideren “raonable” que este cas “de suposat finançament irregular del Partit Socialista siga investigat també per l'Audiència Nacional”. “És una barbaritat el que tenim, és un escàndol d'unes dimensions encara desconegudes”, ha emfatitzat, per a afegir que el PP dona “molta credibilitat” a la investigació publicada a Espanya. De fet, ha recalcat que “els grans casos de corrupció bàsicament han sigut revelats fruit de la investigació periodística”.

Puente assegura que la querella demostra “la incapacitat” opositora de Feijóo

Després de l’anunci de la querella, el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha afirmat que esta denúncia posa de manifest “la incapacitat de Feijóo i del seu equip” per a fer oposició, “fins al punt que han decidit subcontractar amb els jutges”.

A més, Puente ha afegit que és “escandalós” veure la secretària general del PP, Cuca Gamarra, anunciant una querella per finançament il·legal a la seu de Génova: “El Partit Popular no té autoritat moral per a acusar a ningú de finançament il·legal; tenen trenta casos per corrupció oberts hui dia”, i ha recordat el de la vicepresidenta de l'Assemblea de Madrid, Ana Millán, investigada per corrupció.

També et pot interessar

stats