El PP i Vox diuen que el cas Koldo afecta el PSPV, ja que Ábalos era el número dos per València

Els socialistes han assegurat que "no existeix absolutament res en el PSPV" i han qualificat de "menyspreable que s'intenten alçar ombres de sospita sense cap mena de justificació"

José Luis Ábalos junt a Diana Morant i altres membres del PSPV en la campanya electoral
José Luis Ábalos, al costat de Diana Morant i altres membres del PSPV en la campanya electoral / Arxiu

El PP i Vox han assegurat aquest dijous que el cas Koldo afecta de manera directa el PSPV-PSOE, per estar relacionat amb el que fora el seu número dos per València a les eleccions generals, l'exministre José Luis Ábalos.

Els socialistes, per part seua, han assegurat que "no existeix absolutament res en el PSPV" i han qualificat de "menyspreable" que s'intenten "alçar ombres de sospita sense cap mena de justificació".

Als corredors de les Corts, el síndic del PP, Miguel Barrachina, ha dit estar expectant en el que ell considera que no és el cas Koldo, "sinó el cas Sánchez", i ha advertit que "aquest cas de corrupció del PSOE" afecta també la Comunitat Valenciana, i de manera directa el PSPV.

Sobre aquest tema, ha destacat que "qui ara està en el grup Mixt —en referència a José Luis Ábalos— és el número dos de la candidatura del PSPV a les eleccions generals, i just aquells que s'han corromput ho han fet en organismes dels quals depenia l'activitat de la Comunitat Valenciana".

En concret, ha assenyalat que Koldo García era vocal de Renfe quan hi havia un caos en la Rodalia valenciana; conseller de Ports de l'Estat quan s'"ajornava indefinidament l'ampliació" del port de València, i "va cridar a Adif, responsable de la construcció del corredor mediterrani, no per a agilitzar els terminis sinó per a demanar-li dotze milions de presumptes mascaretes".

El síndic de Vox, José María Llanos, ha assegurat que la responsabilitat de l'exministre en el cas Koldo "és molt rellevant" i ha considerat que el cas pot tindre repercussions a la Comunitat Valenciana i esguitar el PSPV.

Muñoz: "El PSOE és el partit més exemplar de tot Espanya"

El síndic socialista, José Muñoz, ha acusat el PP de viure en una "realitat paral·lela", perquè sent "l'únic partit condemnat per sentència ferma com una banda criminal organitzada", és també el que "intenta anticipar si hi ha alguna vinculació" d'aquest cas amb el PSPV.

"No hi ha absolutament res en el PSPV i em sembla menyspreable que el PP intente alçar ombres de sospita sense cap mena de justificació", ha assenyalat Muñoz, qui ha afegit que el Partit Socialista és "el partit més exemplar de tot Espanya".

Sobre la decisió d'Ábalos de passar al grup Mixt en lloc de renunciar a l'escó, tal com li ha exigit el PSOE, el també secretari d'organització del PSPV ha dit que no entrarà en valoracions personals, i creu que el PSPV està "molt ben representat amb els diputats que té actualment al Congrés".

Des de Compromís, el seu síndic, Joan Baldoví, ha dit no saber si aquest assumpte pot afectar o no a la Comunitat Valenciana, però ha afirmat que el que estiga lliure de pecat que tire la primera pedra, i el PP, ha afegit, "és l'únic partit que no pot tirar la primera pedra".

També et pot interessar

stats