El PP i Vox s'uneixen a una manifestació a Madrid contra Sánchez

Els principals partits de l’oposició exigeixen que es convoquen eleccions generals 

Manifestació celebrada a Madrid en contra de Pedro Sánchez
Manifestació celebrada a Madrid en contra de Pedro Sánchez / Borja Sanchez-Trillo (Efe)

El PP i Vox han participat este diumenge en una manifestació convocada per un centenar d'associacions contra el govern de Pedro Sánchez, al qual exigeixen que convoque eleccions generals.

"Per una Espanya segura, unida i pròspera, eleccions ja!" és el lema de la concentració, que ha tingut lloc a la plaça de Castilla de Madrid i està convocada per la Plataforma per l'Espanya Constitucional, que aglutina associacions de dretes i ultraconservadores.

La vicesecretària d'organització territorial del PP, Carmen Fúnez, ha alertat que Espanya travessa el seu moment més delicat en democràcia i ha exigit al president Sánchez la convocatòria immediata d'eleccions.

En la seua opinió, la imputació del fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, al qual ha assenyalat com el "ministre 23", suposa "un abans i un després", per la qual cosa ha tornat a demanar la seua dimissió i que no es preste a l'"estratègia d'atrinxerament que té Pedro Sánchez en el Palau de la Moncloa".

El president de Vox, Santiago Abascal, ha exigit diumenge la dimissió de tot el govern de coalició estatal i ha confiat que el PP faça un "propòsit d'esmena" dels seus pactes amb el PSOE i renuncie a qualsevol "col·laboracionisme". El líder ultradretà ha reafirmat la seua total oposició "sol o acompanyat" a l'executiu de Sánchez, que assegura està immers en "pràctiques il·legals". "No hi ha corrupció que no practique", ha dit Abascal.

En el cartell que han difós els organitzadors en les xarxes socials es poden distingir lemes com "Conde-Pumpido dimissió"; "Quota catalana = injustícia nacional"; "No a la persecució dels jutges"; "ZP amb Maduro, vergonya nacional"; "Volem polítics exemplars" o "El PSOE, sicari de Maduro".

També et pot interessar

stats