Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

El PP i Vox ultimen un acord per a governar en l’Ajuntament d’Elx

Aquest pacte inclouria que la formació d'extrema dreta ocupe tres regidories importants en el consistori

Pablo Ruz, en una entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El Partit Popular i Vox ultimen un acord per a govern en l’Ajuntament d’Elx (Baix Vinalopó), segons han confirmat fonts de la formació d’extrema dreta a À Punt Notícies. El pacte es traduiria en el fet que Vox entre en l’executiu amb tres regidories “importants”, segons les mateixes fonts.

El líder popular a l’alcaldia, Pablo Ruz, ja va avançar als micròfons de Les notícies del matí que hi hauria entesa amb Aurora Rodil (Vox), assegurant que era una candidata “sensata” i que ja hi estava disposada. “La candidata de Vox és una persona extraordinària, a la qual conec no sols de la política, sinó d’abans, i amb qui tinc una relació molt bona. Estic segur que arribarem a bon port”, manifestava Ruz. 

El d’Elx pot ser, per tant, el primer gran pacte entre el Partit Popular i Vox després de les eleccions del 28M, i és de rellevància especial per tractar-se de la tercera ciutat en població de la Comunitat Valenciana. 

A pesar que el PSPV va guanyar les eleccions municipals —amb el 38,7% dels vots i 12 regidors—, la desfeta de Compromís —amb només un regidor— i la desaparició d’Unides Podem - Esquerra Unida en la corporació han impedit que pogueren continuar en el govern. Això ha facilitat que el PP, segona força més votada i amb 11 regidories, puga arribar a un pacte amb Vox, amb tres. 

Eleccions 28M