El PPCV exigeix a Montero que convoque el Consell de Política Fiscal i active el fons d'anivellament

La diputada popular María Carmen Contelles ha denunciat que el "sistema de finançament fa més de deu anys que està caducat"

La diputada del PP en Les Corts, Mari Carmen Contelles
La diputada del PP a les Corts, Mari Carmen Contelles / Europa Press

La portaveu d'Economia del PP a les Corts, María Carmen Contelles, ha exigit a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que "deixe de fer declaracions contradictòries i convoque el Consell de Política Fiscal i Financera, que és on realment s'ha de tractar el finançament de les comunitats autònomes".

Contelles ha fet estes manifestacions com a reacció a les de la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, qui va negar este dimecres que el finançament singular pactat amb Esquerra Republicana per a Catalunya a canvi d'investir Salvador Illa es puga traduir en un concert econòmic per a esta autonomia.

La ministra va assegurar en una roda de premsa que l'acord subscrit entre el PSC i els republicans catalans "es contempla la solidaritat com a eix i nucli". Segons va dir, el pacte "no és un concert econòmic" com el que existeix per al País Basc i Navarra "ni és una reforma a l'ús del model de finançament".

La portaveu d'Economia a les Corts ha demanat a la titular del Ministeri d'Hisenda que "active d'una vegada per totes el fons d'anivellament per als pressupostos del 2025". És una ferramenta amb la qual "tant la Comunitat Valenciana com les altres comunitats infrafinançades podríem aconseguir un equilibri amb la mitjana nacional". La diputada també ha demanat "que es convoque la Conferència de Presidents".

"L'acord sobre el finançament singular per a Catalunya és absolutament insolidari amb la resta", i ha afegit que temes com este "han de ser negociats i ajustats en el Consell de Política Fiscal", on participen la resta d'autonomies. "El sistema de finançament fa més de deu anys que està caducat i no podem esperar més la seua reforma".

També et pot interessar

stats