Pradas reitera el compromís del Consell amb el servei de bombers forestals 24 hores

Afirma que continuaran les exhumacions de víctimes de la guerra civil i el franquisme i es crearà una llei de senyes d’identitat

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, durant la seua compareixença en les Corts este dijous
La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, durant la seua compareixença a les Corts este dijous / Les Corts

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, ha esmentat l'ampliació dels contractes dels bombers forestals i ha reivindicat la millora de la seua estabilitat laboral, “que tant mereixen i han estat esperant”.

En este sentit, ha anunciat que ja han començat les converses amb els sindicats per a posar en marxa el tercer torn que ja havia anunciat el Consell a l'abril “com més prompte millor” per tal de garantir un servei 24 hores els 365 dies a l'any, cosa que no ha passat mai a la Comunitat Valenciana. A més, ha promés “els recursos adequats” perquè els efectius treballen “en condicions segures”.

Així s’ha manifestat durant la seua compareixença en les Corts per a exposar les línies del seu nou departament, que va assumir al juliol amb la remodelació del Consell.

Continuaran les exhumacions

Pradas també ha assegurat que el Consell continuarà impulsant les exhumacions de víctimes “de la guerra civil o la dictadura franquista” perquè les famílies puguen “tancar una etapa tan dolorosa” i “descansar en pau d'una vegada per sempre” sense “sectarisme ni estridències”. La consellera ha censurat a qui utilitza les víctimes del terrorisme, la guerra civil o la dictadura com un “mer instrument”. 

En este sentit, ha advocat per adoptar una actitud “decidida i generosa en pro de la reconciliació” i ha defés la recentment aprovada llei de concòrdia com a instrument de “retrobament, diàleg i tolerància” perquè “dona reconeixement a totes les víctimes”, ha ressaltat.

Llei de senyes d’identitat

Salomé Pradas també ha reiterat l'objectiu del Consell de crear una llei de senyes d'identitat per a defendre els símbols propis de la Comunitat Valenciana enfront de les persones que afirmen que forma part dels Països Catalans, ha dit. “No consentirem que alguns vinguen a dir-nos que parlem català o que som Països Catalans. Cada vegada que onegen una bandera separatista, trobaran més Comunitat Valenciana”.

També et pot interessar

stats