El president del Parlament de Catalunya no proposa cap candidat a la investidura

Dimecres que ve s'activarà el compte arrere per a una repetició de les eleccions autonòmiques catalanes

Josep Rull (Junts), nou president del Parlament català
Josep Rull, de Junts, nou president del Parlament de Catalunya / Quique García (EFE)

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha decidit no proposar cap candidat per a la investidura com a president de la Generalitat i ha convocat un ple per a dimecres que ve que servirà per a iniciar el compte arrere cap a la repetició de les eleccions autonòmiques catalanes.

Així ho ha anunciat este dimecres en una declaració institucional des del despatx d'audiències del Parlament després de finalitzar la ronda de consultes amb els grups parlamentaris per a proposar un candidat. Rull ha constatat que "cap candidat ha mostrat la seua voluntat de sotmetre's a la investidura dins dels deu primers dies" de la legislatura.

Este matí, tant el PSC com Junts han traslladat a Rull la intenció de presentar els seus candidats, Salvador Illa i Carles Puigdemont, a un debat d'investidura, encara que li han demanat més temps per a poder articular una majoria.

Rull signarà la resolució per a activar el compte arrere el mateix dimecres 26, abans de convocar el ple, en el qual els grups parlamentaris podran intervindre per un màxim de cinc minuts cadascun. La data límit per a elegir president de la Generalitat serà el dilluns 26 d'agost; en cas de no aconseguir cap candidat la majoria requerida, es convocaran automàticament eleccions per al diumenge 13 d'octubre.

També et pot interessar

stats