Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La pressió migratòria s’intensifica a Ceuta

En l’última setmana, la ciutat autònoma ha registrat una mitjana de 700 intents diaris d'entrada irregular

Diverses persones entren nadant a Ceuta / Agències

La pressió migratòria s'ha intensificat en les últimes 24 hores a Ceuta. La delegada del govern espanyol a la ciutat autònoma, Cristina Pérez, ha informat este dilluns que des del 22 d'agost s'ha registrat una mitjana de 700 intents diaris d'entrada irregular, amb pics que van superar els 1.500 en un sol dia.

Pérez, que ha comparegut públicament davant dels mitjans de comunicació amb motiu de l'elevada pressió migratòria que està patint Ceuta, ha posat de manifest que s'han fet entre 150 i 200 devolucions diàries, en compliment de la disposició addicional dècima de la llei d'estrangeria.

Quant a la capacitat del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), Pérez ha reconegut que existeix una sobreocupació, però ha assegurat que la situació està sota control i que s'estan organitzant eixides extraordinàries per a alleujar la capacitat del centre. Quant als menors, ha confirmat que el govern espanyol està col·laborant per a garantir-ne l'acolliment.

Pérez ha insistit en la resposta coordinada de les autoritats i el suport rebut per part del govern central. També ha destacat que la crisi migratòria no és un fenomen recent a Ceuta, sinó que es remunta a dècades arrere.

Davant d'este escenari, el PSOE ha tornat a acusar el Partit Popular de mantindre parada, amb el seu vot en contra, la solució a la pressió migratòria a Canàries, Ceuta i Melilla i ha demanat al seu líder, Alberto Núñez Feijóo, que deixe clar si comparteix la postura de Vox i Luis Alvise Pérez en matèria d'immigració.

Per als socialistes, el PP no té ni ha tingut política migratòria enfront d'un govern progressista que diuen, amb Pedro Sánchez al capdavant, va propiciar el pacte migratori a la Unió Europea. "El Partit Popular continua obstinat en un discurs que vincula la immigració i la delinqüència", assenyala en un comunicat, en el qual insta a Feijóo a deixar clar si la seua política migratòria es redueix als tuits de l'alcalde de Badalona (PP), Xavier García Albiol.