Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El pressupost de la Diputació de València ix endavant amb els vots de PP i Ens Uneix i el suport de Vox

Compromís i el PSPV acusen els socis de govern de doblegar-se "a la ultradreta" i de beneficiar Ontinyent

Ple de la Diputació de València / DIVAL

La majoria dels grups de govern de la Diputació de València (PP-Ens Uneix), amb el suport de Vox, han aconseguit aprovar aquest divendres el pressupost de la corporació provincial per a 2024. En el ple, el grup de Compromís hi ha votat en contra, igual que el PSPV-PSOE, que finalment no s'ha abstingut perquè no s'ha acceptat la seua esmena per a no retallar el Fons de Cooperació Municipal. El pressupost de 2024 serà de 598 milions d'euros, cosa que suposa una rebaixa del 8% amb relació al d'enguany.

El suport de Vox ha estat condicionat al fet que Natàlia Enguix, presidenta i portaveu d'Ens Uneix, llevara del seu discurs les paraules "masclista" i "gènere", perquè, si no, s'estaria "passant per l'arc" allò acordat amb el seu grup. Després d'un recés per a negociar amb PP i Ens Uneix, finalment Vox ha decidit donar suport als pressupostos.

El president de la Diputació, Vicent Mompó, ha assegurat que el pressupost es traduirà en "progrés" per a tots els ajuntaments i també en la possibilitat d'executar totes les inversions. Així mateix, ha assenyalat la "demagògia i crispació" del PSPV i Compromís per no donar suport als nous comptes.

Per la seua banda, la portaveu d'Ens Uneix ha destacat que "ningú pot qüestionar el treball de la Diputació" en matèria d'igualtat, ja que, segons, Enguix, compten amb "més recursos que mai en la història de la institució".

Pel que fa a l'oposició, Carlos Fernández Bielsa, portaveu dels socialistes, ha afirmat que "aquest és clarament el pressupost de Vox i passa a ser el govern de Vox en la Diputació". També ha afegit que el ple de hui ha sigut "una sessió remember dels pressupostos d'Alfons Rus", l'expresident de la corporació amb el PP, i en al·lusió al fet que Ontinyent rebrà dos milions d'euros d'aquests nous comptes.

I des de Compromís, Dolors Gimeno ha advertit que la baixada del pressupost "amb les tisores clavades" és "una decisió política que hipotecarà els ajuntaments, en especial els més menuts".

També resulten destacables les declaracions de Sergio Pastor, diputat de Vox, que ha exposat que se'n van "tranquils a disfrutar de les festes sabent que si donarem els nostres dos vots al PSPV per a fer una moció de censura a Mompó, segur que ho acceptarien".