Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Una conversa 'in itinere' i una reunió per separat: primera trobada entre Pedro Sánchez i Joe Biden

La Casa Blanca confirma que els dos mandataris han mantingut "una conversa per separat" en el transcurs de la cimera de l'OTAN

Joe Biden, Pedro Sánchez i el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, en la cimera de l'OTAN / Reuters

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha parlat breument amb el president dels Estats Units, Joe Biden, abans de començar la cimera de l'OTAN a Brussel·les. Mentre Biden es dirigia a la sala on se celebra la reunió, després de visionar una projecció sobre l'agenda OTAN 2030 amb la resta de líders, Sánchez ha conversat amb el president nord-americà, que també ha intercanviat unes paraules amb el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, així com amb el president de Bulgària, Rumen Radev.

El govern espanyol va anunciar que Pedro Sánchez mantindria aquest dilluns la seua primera trobada amb Biden, en el transcurs de la cimera. Però l'expectativa alimentada per la Moncloa s'ha capgirat en controvèrsia mediàtica quan la reunió bilateral aparentment s'ha quedat en una conversa in itinere que, tot i la brevetat en paraules del president espanyol, "ha donat molt de si". El cap de l'executiu ha llevat importància a la durada i ha dit que no porta un "cronòmetre", que ha sigut una "primera presa de contacte". Sobre els temes parlats, Sánchez ha mencionat la intenció dels dos països de "reforçar llaços militars". 

La Casa Blanca confirma "una conversa per separat"

Hores després, un funcionari de la Casa Blanca ha confirmat que Biden i Sánchez sí que han tingut una "una conversa per separat" posterior. La mateixa font, que cita l'agència Efe, assegura que, a part de Sánchez, el mandatari nord-americà també ha parlat de forma bilateral "amb els presidents d'Eslovàquia, Zuzana Caputova, i Bulgària, Rumen Radev.

El d'aquest dilluns és el primer contacte directe entre els dos líders des que Biden va prendre possessió del seu càrrec el 20 de gener i s'hi preveia que tractaren la cooperació en matèria migratòria i l'estabilitat al Mediterrani, Orient Mitjà i Amèrica Llatina.

En la roda de premsa de la jornada, el president espanyol ha felicitat Biden per "l'agenda progressista" que, ha dit, inspira molts governs, entre els quals, l'espanyol, i ha mostrat preocupació per la situació d'Amèrica Llatina i la crisi migratòria que viu derivada de la pandèmia.