Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

El professorat de les Escoles Oficials d'Idiomes reprenen les protestes contra les retallades

Asseguren que Educació ha deixat al carrer 60 professors i 8.000 alumnes sense classe emparant-se en la baixa demanda dels cursos, que consideren falsa

Un dels docents afectats mostra una pancarta amb les retallades durant la protesta / À Punt NTC

El professorat de les Escoles Oficials d'Idiomes han représ les protestes contra la Conselleria d'Educació per l'eliminació de cursos, especialment de llengües minoritàries. Els docents i els sindicats s'han concentrat amb pancartes al Palau de la Generalitat on s'han escoltat lemes com "No ens talleu la llengua" o "Cap llengua sobra, sobra el conseller".  Asseguren que les retallades deixaran molts alumnes sense matrícula i consideren falses les dades de la conselleria, que assegura que no s'ha cobert ni la meitat de les 80.000 places i que l'oferta s'ha ampliat cursos en línia i semipresencials.

Carlos Roberto, cap d'un dels departaments afectat, el d'espanyol per a estrangers de Dénia, ha posat dades a la denúncia. Assegura que en esta especialitat s'han retallat quaranta grups, amb 1.200 alumnes, i s'ha deixat onze professors en l'atur, un d'ells ell mateix. Els sindicats estimen que seixanta docents s'han quedat sense faena en el conjunt del sistema i que 8.000 alumnes s'han quedat sense classe.

Els sindicats asseguren que Educació s'ha "passat de frenada" amb les retallades, fins al punt de deixar sense plaça tres funcionaris de carrera, després d'eliminar els seus grups. La negociació sindical posterior els l'ha rehabilitat. 

"L'argument del conseller és fals. No és que falte matrícula ni alumnat, hi ha molta demanda que no es pot matricular perquè la conselleria ha retallat les unitats. No és cert que no hi ha demanda, és que té les portes tancades", ha denunciat el portaveu de l'STEPV, Marc Candela. 

"Tenim un sistema exemplar que és agredit. Si el conseller no sap fer el treball per a millorar l'educació pública, que se'n vaja a casa" , ha manifestat Ilian Cuerda, d'UGT-PV. "No sobra cap llengua, no podem permetre retallades en el sistema públic d'aprenentatge d'idiomes", ha apuntat Cristina Sánchez, de CCOO-PV.

València Educació

També et pot interessar