Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El PSC i ERC signen l'acord d'investidura de Salvador Illa

El pacte contempla un "finançament singular" per a Catalunya i mesures per a reforçar la cultura catalana des de l'administració

La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, signen l'acord / EFE

Els equips negociadors del PSC i d'ERC han signat este dimecres l'acord per a la investidura del líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, davant de la Biblioteca de Catalunya al barri barceloní del Raval.

Un dia abans del ple d'investidura, la viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, han encapçalat l'acte de signatura de l'acord, que contempla un "finançament singular" per a Catalunya —que els republicans consideren un "concert econòmic"—, així com mesures per a reforçar la cultura catalana des de l'administració pública o per a avançar en la resolució del conflicte polític.

Les dos dirigents han estat acompanyades per la resta d'integrants dels equips negociadors del PSC i d'ERC, han informat els dos partits.

Però Carles Puigdemont podria furtar-li el protagonisme a Salvador Illa durant el ple d’investidura, ja que l’expresident català ha confirmat este dimecres que ha "emprés el viatge de retorn de l'exili" per a intentar assistir-hi. Ho fa, diu, per a "contestar" al que considera un desafiament del Tribunal Suprem que "es nega a obeir la llei d'amnistia".