El PSOE avançarà el congrés federal al novembre a proposta de Sánchez

L'últim congrés va ser a València l'octubre del 2021, on els socialistes van escenificar unitat

Pedro Sánchez en l'executiva federal del PSOE este dilluns a Madrid
Pedro Sánchez en l'executiva federal del PSOE a Madrid / Diego Radamés (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 d'agost 2024 - 19:07 Actualitzat: 30 d'agost 2024 - 20:27

La direcció del PSOE té previst convocar dilluns que ve el 41é Congrés Federal del partit, a proposta del líder socialista, Pedro Sánchez, perquè siga al novembre, amb un any d'avançament sobre la data que correspondria estatutàriament.

Fonts de l'executiva federal socialista han confirmat que, amb tota probabilitat el líder socialista, que dilluns al matí presidirà la comissió executiva federal, plantejarà avançar l’acte, encara que este assumpte no figura en l'orde del dia de la reunió.

La intenció és que el congrés federal, màxim òrgan decisori del partit, tinga lloc a Sevilla. L'últim va ser a València del 15 al 17 d'octubre del 2021. Per tant, correspondria convocar el següent als quatre anys, l'octubre del 2025.

Amb esta decisió, Sánchez pren la iniciativa de mobilitzar el partit just a l'inici del curs polític, el primer dia laborable de setembre, fins i tot abans que dimecres que ve, 4 de setembre, expose els seus plans i prioritats per a la nova temporada. 

Eixe mateix dimecres, a més, la número dos del govern espanyol i del partit, María Jesús Montero, haurà d'acudir al Senat, citada per la majoria del PP, per a explicar en un ple monogràfic l'acord fiscal per a Catalunya pactat amb ERC. Un acord que va permetre que els socialistes reprengueren la presidència de la Generalitat de Catalunya, però que ha reobert la disconformitat en alguns àmbits del partit.

En el congrés federal que previsiblement tindrà lloc al novembre es dirimirà així mateix la situació en la qual està l'aparell en alguns territoris, com Andalusia o Madrid, on els lideratges de Juan Espadas i Juan Lobato, respectivament, estan sent qüestionats.

En l'anterior congrés federal, el celebrat fa quasi tres anys a València, el nou equip de direcció que va formar Sánchez, caracteritzat per l'entrada de diversos ministres, va obtindre un suport del 94,9%. Va ser el suport més elevat que havia obtingut com a líder del partit, molt per damunt del 70,5% que va obtindre el 2017, quan el PSOE passava per una forta crisi interna, i també del 88,1% que va aconseguir el 2014 per a la primera executiva que va triar.

També et pot interessar

stats