El PSOE ajorna al 29 i 30 de novembre i l'1 de desembre a Sevilla el congrés federal

La cita s'avança un any a la data prevista i Sánchez es presentarà a la reelecció

Imatge de la reunió de la comissió executiva federal del PSOE
Imatge de la reunió de la comissió executiva federal del PSOE / J.J. Guillén (Efe)

El PSOE celebrarà el seu 41 congrés federal a Sevilla el 29 i 30 de novembre i 1 de desembre, on el president del govern espanyol Pedro Sánchez es presentarà a la reelecció com a secretari general dels socialistes. La informació l'ha avançada este dilluns la portaveu del partit, Esther Peña, després de la reunió de l'executiva federal presidida per Sánchez. "Li hem mostrat el nostre suport i li hem fet saber la necessitat que seguisca al capdavant del partit en este nou cicle, per a continuar consolidant els enormes avanços del nostre país", ha afirmat Peña en roda de premsa a la seu del PSOE.

Dissabte el comité federal formalitzarà la convocatòria, que reunirà el congrés, l'òrgan màxim de decisió del partit, amb un any d'antelació. Ho sol fer cada quatre anys i l'anterior va ser l'octubre del 2021 a València.

A més de la reelecció de Sánchez, el congrés servirà per a fixar posició sobre temes clau del debat polític, que manquen de consens entre les diferents agrupacions socialistes, com la reforma del model de finançament. "En el PSOE es debat, si el PSOE debat, Espanya debat, esperem una àmplia participació de les més de 4.000 agrupacions socialistes que hi ha de llarg a llarg d'Espanya, en què els nostres 170.000 militants podran aportar la seua visió", ha manifestat Esther Peña.

També et pot interessar

stats