Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE

El PSOE i Compromís abandonen l'última sessió del debat de política general de les Corts

Consideren que els populars s'han apropiat dels torns de paraula per a contestar a les propostes de Vox i ho han aprofitat per a criticar el Botànic i el govern de Pedro Sánchez

Els diputats abandonen el plenari de les Corts / PSPV

Els diputats i diputades del PSPV i Compromís han abandonat este divendres de matí la segona sessió del debat de política general. Així protesten perquè consideren que els populars s'han apropiat dels torns de paraula per a contestar les propostes de Vox i ho han aprofitat per a criticar el Botànic i el govern de Pedro Sánchez. 

La plantada s'ha produït en un debat d'alta tensió a les Corts, on socialistes i Compromís han abandonat la sessió després que una diputada del PP llegira l'article 149 de la Constitució espanyola. És el que assenyala que l'Estat té les competències exclusives en matèria d'immigració. La sessió havia estat tensa des de primera hora del matí a propòsit del finançament i el deute, on PP i PSPV discrepen perquè el primer defensa l'anivellament i el segon la condonació del deute.

Ha sigut després d'esta intervenció d'una diputada del PP a les Corts quan PSPV i Compromís han decidit retirar-se del debat per considerar-lo pervers. "S'està fent frau perquè s'usa el torn de contra per a fer oposició", han denunciat. Socialistes i Compromís han abandonat el ple. Acusen el PP de fer oposició des de les Corts al govern de Pedro Sánchez i defugir el debat ací. Un debat que s'ha calfat ja de bon matí a propòsit del finançament i el deute.

Posicions enfrontades dels dos partits majoritaris que han protagonitzat el gros de la sessió. Les propostes de cada grup es votaran a la vesprada. I Vox ja ha anunciat que dirà que no a la proposta del PP. Una negativa, asseguren, que, no obstant això, no condicionarà la negociació dels pressupostos, però amb el qual marquen distància. Compromís repta el grup de govern a acceptar la seua proposta de finançament.