El PSOE denuncia pintades en seus de València, diverses ciutats espanyoles i la de Brussel·les

Els atacs tenen lloc l'endemà de l'acord polític tancat amb Junts, que contempla una amnistia per als fets vinculats amb el procés a canvi de la investidura de Sánchez

Pintades en la seu de l'agrupació socialista València Nord
Pintades en la seu de l'agrupació socialista València Nord / X: @PSOEVlcNord

El PSOE ha denunciat aquest divendres que les façanes de les seus en diverses ciutats espanyoles —entre aquestes, una valenciana— i la de Brussel·les han aparegut de matí amb pintades en contra dels pactes tancats amb els independentistes catalans per a investir Pedro Sánchez president del govern espanyol.

Almenys una seu valenciana ha sigut víctima dels atacs vandàlics, concretament la de l'agrupació del PSPV València Nord, segons han lamentat ells mateixos en la xarxa social X. La direcció del PSPV ha reprovat els fets.

D'altra banda, els dirigents socialistes de Palència (Castella i Lleó) s'han trobat a primera hora de hui amb l'acusació de "Traïdors", escrita amb majúscules amb pintura roja en la paret de les oficines del partit. A la seu de Majadahonda (Madrid) ha aparegut pintat en verd i també amb lletres capitals l'advertiment que "Espanya no es ven". Sobre la façana del local socialista de Jaén no hi ha cap missatge, però sí que han llançat pintura blanca tant a la porta d'accés com en una finestra.

El PSOE ha denunciat també un atac a la seu que tenen a Brussel·les durant la nit de dijous, i l'ha qualificat d'"agressió a la democràcia i als valors constitucionals" de la formació. L'anomenada "casa del poble" de la capital belga s'ha despertat amb pintades amb grans lletres negres que resaven "Traïdors" i "Puta PSOE", segons una fotografia que ha difós el partit mateix a través de la xarxa social X.

Totes aquestes agressions es produeixen després de l'acord polític que els socialistes i Junts ratificaren aquest dijous, en virtut del qual el partit de l'expresident català Carles Puigdemont es compromet a votar a favor de Sánchez en la investidura a canvi de concessions com una amnistia per a totes les persones amb causes judicials relacionades amb el procés des del 2012.

També et pot interessar

stats