El PSOE dona suport "plenament" al preacord del PSC amb ERC

L'executiva federal socialista s'ha compromés a "fer-lo efectiu en aquells punts on la materialització depenga de les institucions de caràcter estatal en les quals el partit té representació"

Salvador Illa, este dimecres al Parlament de Catalunya
Salvador Illa, al Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu / Quique Garcia (EFE)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 de juliol 2024 - 16:06 Actualitzat: 30 de juliol 2024 - 16:24

L'executiva federal del PSOE, reunida este dimarts sota la presidència de Pedro Sánchez, ha donat suport "plenament" al preacord entre el PSC i ERC per a investir Salvador Illa, que preveu un sistema de finançament "singular" per a Catalunya, i s'ha compromés a fer-lo efectiu.

El president del govern i secretari general socialista ha analitzat el preacord en una reunió convocada el dilluns d'urgència amb membres de l'executiva federal del partit, entre els quals figura la número dos del PSOE i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

Després de la reunió, de dos hores de duració, fonts de Ferraz han informat que han aprovat una resolució en la qual donen suport "plenament" a l'entesa i es comprometen "a impulsar-lo i fer-lo efectiu en aquells punts on la materialització depenga de les institucions de caràcter estatal en les quals este partit té representació".

A més, el PSOE incorporarà el preacord a l'espai de negociació que manté amb ERC després de la investidura de Sánchez com a president del govern per a "garantir el seu ple compliment".

Fonts socialistes no han arribat a aclarir si hi haurà concert econòmic per a Catalunya o no i s'han limitat a dir que el contingut del preacord és el que està recollit en el text i que haurà de desenvolupar-se amb més profunditat si finalment la militància d'ERC l'avala en la consulta prevista este divendres.

També et pot interessar

stats