Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El PSOE i ERC aconsegueixen un acord sobre la llei d'amnistia i acosten Sánchez a la investidura

El pacte s'ha fet públic a última hora de la nit d'aquest dimarts després d'una conversa telefònica entre el president del Govern en funcions i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès

Sánchez en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Europeu de Brussel·les / Olivier Hoslet (Efe)
À Punt NTC @apuntnoticies
31 d'octubre 2023 - 22:42 Actualitzat: 01 de novembre 2023 - 10:29

El PSOE i ERC han aconseguit aquest dimarts a última hora de la nit un acord sobre una futura llei d'amnistia i avancen "decisivament" per a la legislatura, segons han dit en un comunicat. Aquest dimarts a la vesprada ha tingut lloc una conversa telefònica entre el president del Govern en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

En aquesta telefonada, en el marc de la negociació entre el PSOE i ERC, tots dos presidents "han desbloquejat els últims detalls de la futura llei d'amnistia", informa el PSOE, que assenyala que totes dues formacions consideren "satisfetes les seues expectatives i satisfets els seus principis polítics sobre aquesta norma". La llei serà registrada pròximament en el Congrés dels Diputats.

El comunicat del PSOE i ERC també ha avançat que l'acord contindrà "qüestions polítiques i econòmiques per a desenvolupar durant la XV Legislatura". En acabar les converses, es comunicarà la data i el lloc de signatura del pacte. Precisament els socialistes han explicat hui que estudiaven registrar en el Congrés la proposició de llei d'amnistia els pròxims dies, al costat de Sumar, ERC, Junts, EH Bildu, el PNB i el BNG, amb la idea de poder investir Pedro Sánchez la setmana vinent, tal com han informat fonts del partit.

Dissabte passat, durant el discurs davant el Comité Federal, Sánchez va defensar per primera vegada en obert l'amnistia per als encausats del procés i el mateix Aragonès també va valorar aquesta defensa per part del líder del PSOE, encara que va assenyalar que "és evident que falten més passos".

L'anunci arriba l'endemà que el número tres del PSOE, Santos Cerdán, es reuní a Brussel·les amb l'expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont, per a “avançar” cap a la investidura de Pedro Sánchez, segons han informat les dues formacions.