Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

El PSOE recorre davant el Suprem contra el rebuig de la JEC a revisar els 30.000 vots nuls de Madrid

Els socialistes busquen una última eixida per a poder recuperar l'escó que van perdre a favor del PP després del recompte del vot exterior

Imatge d’arxiu de la façana de l'edifici del Tribunal Suprem / Jesús Hellín (Europa Press)

El PSOE insisteix que es revisen els més de 30.000 vots nuls de les generals que es van declarar a Madrid. La formació ha recorregut davant el Tribunal Suprem contra el rebuig de la Junta Electoral Central a revisar aquests sufragis, amb l'esperança de poder recuperar l'escó que va perdre a favor del PP després del recompte del vot exterior.

Una vegada va finalitzar l'escrutini general amb el vot exterior, que va confirmar un escó més per al PP (137), els socialistes van acudir tant a la Junta Electoral de Madrid com a la Junta Electoral Central (JEC) perquè es revisara la validesa de tots els vots nuls de la circumscripció de Madrid.

Els dos òrgans van rebutjar la petició del PSOE, per això ara aquest partit, com va anunciar, ha presentat un recurs davant la sala contenciosa del Tribunal Suprem contra el rebuig de la JEC, en el qual demana que es revise la validesa d'aquests vots nuls i s'anul·le la proclamació del diputat electe per Madrid número 16 del PP, Carlos García Adanero.

Transcendència "essencial"

En el seu recurs, datat l'11 d'agost, però que s’ha conegut aquest dijous, el PSOE rebat els arguments de la Junta Electoral Central, que els va retraure que no van esmenar "cap irregularitat en l'escrutini" per a justificar la petició, i subratlla la legitimitat per a recórrer i la transcendència "essencial" de la qüestió que plantegen.

En el document, els socialistes afigen que la determinació de si realment el PSOE ha obtingut 121 o 122 escons "a ningú escapa" que "pot afectar la correlació de forces polítiques" al Congrés –que s’ha constituït aquest dijous— i "les majories necessàries per a la tramitació legislativa" i la "pròpia conformació del govern". 

També et pot interessar