Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

El PSOE i Unides Podem acorden la coordinació de la reforma laboral

Calviño i Díaz es reuniran cada dimarts per a avançar conjuntament en la reforma laboral

Sánchez, Calviño i Díaz / Eduardo Parra (Europa Press)

Acord entre el PSOE i Unides Podem sobre com abordar la reforma laboral. Després d'uns dies de tensions i encreuament de declaracions, els dos socis del govern espanyol han arribat a un acord sobre la metodologia per a abordar aquesta reforma amb els agents socials. En la taula s'asseuran a més del Ministeri de Treball, representants de la Vicepresidència Econòmica de Nadia Calviño i del Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social de José Luis Escrivá, com defensava l'ala socialista.

La Secretaria d'Estat de Comunicació ha explicat que l'acord preveu que les reunions de la taula de diàleg social per a escometre aquesta reforma se celebren els dimecres al matí. El dimarts que ve, dos de novembre, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, convocarà una reunió amb les vicepresidenta primera i segona, Nadia Calviño i Yolanda Díaz, i els ministeris d'Hisenda, María Jesús Montero, i de Seguretat Social i Educació i FP, José Luis Escrivá, per a fixar la posició de l'executiu en la taula de diàleg social.

L'acord inclou també que cada dimarts a les 17:00 hores se celebrarà una reunió per a fixar la posició del govern espanyol en aquesta taula. En funció dels temes que s'hagen de tractar, hi podran acudir altres responsables de l'executiu o representants dels altres Ministeris afectats. I cada dimecres, una reunió analitzarà el desenvolupament de la taula i coordinarà el treball de preparació de la reunió següent.