Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El PSPV ajorna per segona vegada l’executiva per a activar el congrés extraordinari

S'ha passat del 15 al 22 de gener “per motius d’agenda”, segons s'ha comunicat per missatge als membres del partit

El PSPV ajorna de nou l'executiva encarregada de convocar el procés del congrés extraordinari del partit / Efe

El PSPV ha ajornat per segona vegada la reunió de l'executiva encarregada de convocar el comité nacional, que ha d’establir les bases i el calendari del congrés extraordinari per a elegir a la nova direcció del partit. Segons ha comunicat el partit als seus membres en un missatge, s'ha passat del 15 al 22 de gener “per motius d’agenda”. Precisament aquest dia és Sant Vicent, festiu a la ciutat de València.

La reunió inicial estava prevista per al 8 de gener i ja es va ajornar amb l'argument oficial que encara no estava tancat el calendari, que s'ha de consensuar entre el PSPV i el PSOE.

Amb el nou ajornament, l’executiva es reunirà més d'un mes després que Ximo Puig comunicara, el 16 de desembre, el seu desig de fer un pas enrere en la direcció del partit. "Cada etapa té la seua dinàmica, i crec que estem en un moment en el qual es necessiten nous vents, nous canvis i nous lideratges", va dir Puig aleshores. La seua intenció era que el congrés extraordinari se celebrara el primer trimestre d'enguany.

Fonts del partit que cita l’agència Efe han assenyalat que es busca evitar la presentació de més d'una candidatura a la secretaria general, per a la qual s'especula amb els noms de la ministra de Ciència, Diana Morant; el secretari general d'Alacant, Alejandro Soler, i el de València, Carlos Fernández Bielsa.

Puig diu que no seran "esclaus del calendari"

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que els socialistes valencians no seran "esclaus del calendari" de cara a la fixació de la data de celebració del congrés extraordinari on es triarà al seu successor al capdavant del partit, i ha remarcat que en aquest assumpte l'important és "aconseguir un acord i que hi haja màxim suport i consens".

"L'important al final és aconseguir un acord, que hi haja una situació de màxim suport i màxim consens", ha remarcat Puig, que en aquest punt ha incidit que el PSPV té "una enorme responsabilitat després d'aquests anys". "Sempre l'ha tinguda, però ara més", ha subratllat.