Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE

El PSPV i Compromís insten a manifestar-se pel dret a l'habitatge dissabte a València

El PP defensa que el Consell està des del minut zero impulsant polítiques d'habitatge, "eixe gran problema heretat del govern del Botànic"

Manifestació a Madrid per a denunciar el preu dels lloguers / Fernando Sánchez (Europa Press)

El PSPV i Compromís han cridat la ciutadania a sumar-se a la manifestació convocada dissabte que ve a València pel dret a un habitatge digne, després de la multitudinària marxa que va tindre lloc este cap de setmana a Madrid. La protesta està convocada a les 18 hores del dissabte, des de les Torres dels Serrans, sota el lema "València s'ofega".

"Ha de ser històrica", ha reivindicat el síndic socialista a les Corts, José Muñoz. Al seu torn, la portaveu de Compromís al consistori valencià, Papi Robles, ha demanat que la marxa passe per la plaça de l'Ajuntament perquè tinga més visibilitat.

Muñoz ha lamentat que des que Mazón va anunciar el Pla Viu de construcció d'habitatge públic fa sis mesos, els ajuntaments han cedit "zero metres quadrats" a la Generalitat per a construir habitatge.

"Mazón no pot seguir de perfil davant del problema d'accés a l'habitatge", ha subratllat, i l'ha acusat de negar-se a aplicar la llei estatal d'habitatge per a limitar els lloguers i fixar zones tensionades "per motius purament partidistes" i de voler "boicotejar el govern".

La portaveu municipal de Compromís ha defensat que esta manifestació "és prou important per a passar per la plaça de l'Ajuntament", per la qual cosa ha exigit a "totes les autoritats" que faciliten que siga possible.

Mesures del Consell a favor de l'habitatge

Per la seua banda, la portaveu adjunta del PP a les Corts, Nieves Martínez, ha defensat que el Consell ha impulsat polítiques d'habitatge, "eixe gran problema heretat, des del minut zero".

"Es va començar amb les deduccions fiscals per a l'adquisició d'habitatge, s'ha treballat en el Pla Viu, al qual s'han adherit més de 260 ajuntaments, i sabem que 1.500 habitatges dels 10.000 programats estaran licitats a la fi d'any. I en els últims tres mesos dos milions d'euros s'han destinat a 250 expedients que busquen facilitar eixe primer habitatge als joves", ha exposat.

València Habitatge