Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El PSPV demana que s'investigue si el regidor de Mobilitat de Castelló de la Plana acumula 167 multes de trànsit

El PP admet que l’edil tenia 29 multes que ja ha pagat i acusa els socialistes de filtrar dades personals

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Cristian Ramírez / Europa Press

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Castelló ha presentat aquest dijous un escrit per registre municipal perquè s'investigue si el regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, presumptament ha pogut acumular en l’últim any un total de 167 sancions per infringir les ordenances d'aparcament en la zona blava de la ciutat, segons han assenyalat en un comunicat.

La portaveu socialista, Patrícia Puerta, ha assenyalat que "la ciutadania ha de saber si un càrrec públic de l'Ajuntament, l'edil del PP Cristian Ramírez, porta un any presumptament aparcant dia rere dia sense traure el tiquet corresponent en la zona blava i, cosa que seria més greu, acumulant multa rere multa, deixant de pagar presumptament la major part d'aquestes a les arques municipals".

Cristian Ramírez, segons va exposar ahir en la sessió plenària el socialista Jorge Ribes, hauria acumulat presumptament durant l'últim any 167 sancions, de les quals només 33 estarien pagades a raó de 5,25 euros. "Això suposa que, presumptament, hi ha ni més ni menys 134 que no va pagar dins del termini i en la forma corresponent, per la qual cosa ja passen a expedient sancionador per part de l'Ajuntament", ha dit Puerta.

La portaveu socialista ha recordat que, a més, s'està parlant "ni més ni menys que del regidor de Mobilitat, el responsable polític que se sancione els i les castellonenques per infraccions de trànsit". "Només el fet que haja assumit que sí que existeixen, almenys, 29 multes és burlar-se de la resta de ciutadans i ciutadanes que sí que trauen el tiquet i sí que paguen les multes", ha apuntat.

El PP reconeix 29 sancions que ja s’han abonat

En vista de les acusacions, el Partit Popular va explicar ahir que el regidor va mantindre una reunió dimecres passat a l'Oficina de Recaptació amb la finalitat de conéixer "de primera mà" l'abast real de la denúncia del PSOE, i allí se li van notificar un total de 29 sancions. Unes multes que l'edil diu que no coneixia fins al mateix moment, "atés que no li havien sigut notificades, estant algunes d'elles fins i tot en període voluntari de pagament".

L'edil, segons els populars, ja ha abonat l'import, "complint amb les seues obligacions ciutadanes com qualsevol altre castellonenc i liquidant qualsevol deute amb l'Oficina de Recaptació municipal". Així ho va assegurar el portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales, que va afirmar en un comunicat que, les revelacions fetes públiques per Jorge Ribes demostren que el regidor socialista "ha mentit en seu plenària". "A més de mentir, una vegada més, seguint el manual del seu cap de files Pedro Sánchez, el més greu és la filtració de dades personals, una cosa taxativament prohibida per la llei de protecció de dades", va dir.

Així, Sales va anunciar que iniciaran “una investigació per a veure d'on ha eixit aquesta informació". "El que sí que sabem és que estem davant de dos presumptes delictes: un per filtració de dades confidencials i un altre per fer públiques eixes dades, com s'ha fet hui en sessió plenària", ha afegit, i ha assenyalat que el regidor "es reserva el dret d'emprendre accions legals a títol personal".

Ramírez denúncia Ribes per vulneració del seu dret a la privacitat

Arran de les acusacions, el regidor de Mobilitat ha interposat hui una denúncia davant de l'Agència de Protecció de Dades contra Jorge Ribes per vulneració del seu dret a la privacitat i a la intimitat després de difondre les dades sobre les multes de l'ORA, segons ha informat el portaveu de l'equip de govern.

"Considerem un escàndol la filtració de dades privades i personals i la seua publicitat, tal com va fer Jorge Ribes, perquè podria estar cometent delictes: la filtració de les dades i la publicitat d'aquests, i entenc que Cristian també estiga estudiant accions legals contra aquesta filtració de dades tan irregular", ha dit Sales.

la Plana Alta