El PSPV i el Partit de Requena i Llogarets presenten una moció de censura contra la popular Rocío Cortés

L’alcaldessa governava en minoria des d’este estiu, quan va trencar el pacte de govern amb el partit local

L'alcaldessa de Requena i nova presidenta de la FVMP, Rocío Cortés (2e), amb Vicente Mompó, María José Catalá i Luis Barcala
L'alcaldessa de Requena, la segona per l'esquerra, en un acte de la FVMP, que també presideix / Eduardo Manzana (Europa Press)

El PSPV i el Partit de Requena i Llogarets (PRyA) han presentat este dilluns una moció de censura contra l'alcaldessa del PP, Rocío Cortés, actual presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

La popular va accedir a l’alcaldia en les últimes municipals, quan va accedir al govern en el suport del PRyA, però a l’estiu les dos formacions van trencar el pacte de govern, la qual cosa va deixar Cortés governant en minoria. 

Des del PSPV han recordat que la força política que lidera Mario Sánchez va ser la més votada en els últims comicis, en obtindre huit regidors, mentre que el PRyA va aconseguir tres escons. Per tant, entre estos dos grups polítics sumen onze regidors, que suposen majoria absoluta en un ple que integren 21 regidors.

"Situació límit"

Fonts socialistes afirmen que s’ha arribat a “una situació límit”, atés que l’ajuntament està “completament paralitzat, amb una total falta d’iniciativa per a reclamar inversions i fer obres, amb multitud de contractes que han caducat en l’actual mandat, possibles fraccionaments de contractes menors, absència de nous processos per a cobrir places vacants, i renúncia a inversions subvencionades per no voler avançar diners”, entre altres assumptes que retrauen.

Així mateix, fonts del PSPV han detallat que el govern de Cortés ha suspés el pla d’ocupació local, la Requebeca, així com subvencions municipals per a pintar façanes i promocionar la gastronomia.

Per estes raons, consideren que cal “recuperar la il·lusió de la ciutadania” i per això socialistes i integrants del Partit de Requena i Llogarets (PRyA) han signat un acord de govern amb la intenció d’accedir a la vara de comandament el que resta de legislatura. 

També et pot interessar

stats