Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El PSPV porta a Anticorrupció els contractes del festival Som de la Terreta

Consideren que hi ha "causa legal" per indicis de delictes de falsedat documental, malversació de fons públics i prevaricació

José Muñoz i Vicent Mascarell, este dijous a les Corts

El PSPV portarà en els pròxims dies a la Fiscalia Anticorrupció de la Comunitat Valenciana la contractació i adjudicació del festival Som de la Terreta, impulsat per la Generalitat i celebrat dissabte amb motiu del Nou d'Octubre. Consideren que hi ha indicis que presumptament s'han comés delictes de falsedat documental, malversació de fons públics i prevaricació.

La decisió l'han anunciada este dijous el síndic socialista a les Corts, José Muñoz, i el secretari d'organització, Vicent Mascarell, després de traslladar als serveis jurídics del partit tota la documentació a la qual han "pogut" tindre accés i que "no ha facilitat la Generalitat" sobre el certamen. En concret, comprenia tres concerts diferents que tingueren lloc el 5 d'octubre a València, Alacant i Vila-real i que conjuntament costaren uns 3,3 milions d'euros.

"Hem vist que sí que hi ha causa legal", ha manifestat Muñoz en declaracions als mitjans des de les Corts, després de recordar que la Generalitat va adjudicar este contracte d'"aproximadament quatre milions d'euros a una empresa constituïda fa set mesos". A més dels esdeveniments musicals, el paquet comprenia també una prova ciclista. Segons el parer del socialista, amb esta adjudicació "fa la sensació que es podria haver fet un vestit a mida a una empresa", ja que el procés va ser "molt estrany" i va despertar "preocupació" en el sector dels festivals mitjançant una carta remesa per promotores al president de la Generalitat, Carlos Mazón.

El síndic ha assegurat que percep que hi ha "preocupació i nerviosisme" sobre l'assumpte al Palau de la Generalitat i que té constància que s'estan produint "reunions" a voltant del festival. A més, ha denunciat que Presidència posa "bastons a les rodes" a l'oposició per a accedir a la documentació, quan té dret de demanar-la.

Per la seua banda, el secretari d'organització ha criticat que el Consell "té la vergonya d'utilitzar els recursos públics en una data tan important" com el Nou d'Octubre. I ha agregat que "probablement és el primer cas de corrupció del nou PP de Carlos Mazón". "A [Eduardo] Zaplana tardaren vint anys a enxampar-ho, a Mazón, en tot just un any, ja hi ha elements constitutius que estem davant d'un cas de corrupció".

Per tot açò, el PSPV sol·licitarà tindre accés al llibre de visites al Palau de la Generalitat, amb la intenció de "saber qui està hi entra i qui s'està reunint amb Mazón" per a saber si eixes trobades "tenen com a conseqüència esta mena de contractes". És una petició que els socialistes relacionen amb la reforma de la llei de transparència de la Generalitat, impulsada pel PP i Vox en les Corts i aprovada fa uns mesos, que "elimina els controls contra la corrupció".

Festivals Música