El PSPV porta a la Fiscalia els missatges racistes del regidor de Vox a Paiporta

Els socialistes valencians denuncien Daniel Furió per delicte d'odi i adverteixen que estes declaracions no són un fet aïllat en la seua conducta

L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, a la seua arribada a la celebració del ple de constitució de la Diputació Valenciana
L'alcalde de Mislata i secretari general del PSPV a la província de València, Carlos Fernández Bielsa (arxiu) / Rober Solsona (Europa Press)

El vicesecretari del PSPV-PSOE i secretari general a la província de València, Carlos Fernández Bielsa, ha interposat una denúncia en la Fiscalia de delictes d'odi per les declaracions del regidor de Vox a Paiporta Daniel Furió, en les quals va demanar "aplicar plom" a la immigració il·legal.

Bielsa ha assenyalat este divendres que estes manifestacions "són de màxima gravetat" i ha afirmat que encara que l'edil ultra ha eliminat la publicació de les xarxes socials els seus comentaris no són un fet aïllat, sinó que es repeteixen de manera habitual.

En la denúncia, els socialistes de la província de València al·ludeixen a la repercussió mediàtica que ha generat l'última de les manifestacions del polític paiportí, i assenyalen que estes paraules poden ser constitutives d'un delicte d'odi, en algun dels tipus establerts en l'article 510 del Codi Penal, i amb l'agreujant de la difusió pública.

El secretari general provincial afegeix que no és la primera vegada que Furió fa declaracions públiques de caràcter discriminatori, vexatori i denigrant cap a altres persones per raó de condició. Remarca que esta vegada les seues paraules poden interpretar-se com la petició de disparar contra les persones que vulguen travessar la frontera de manera il·legal, i que el maig de 2023 va publicar un vídeo en què directament desqualificava el regidor Guillem Montoro per ser transsexual i el qualificava, a ell i al col·lectiu LGTBI, d'"escòria mesquina". Per això, el també alcalde de Mislata demana al ministeri públic que admeta a tràmit la denúncia i es practiquen les diligències de recerca precises per comprovar els fets, per si foren constitutives d'un o diversos delictes d'odi.

Bielsa afirma que és inadmissible "la falta d'humanitat, solidaritat o compassió amb què la ultradreta tracta el tema de la immigració", i per això exigeix al PP "que trenque tots els acords que té en moltíssims ajuntaments, o que force l'eixida" de la presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó. "La violència no cap en política i qui la defensa no pot tindre presència en el debat públic, on tampoc cap el discurs d'odi", assenyala en un comunicat.

Furió ha sigut reprovat per la seua conducta pel ple de l'Ajuntament de Paiporta, que va acordar este dijous retirar-li l'assignació de 1.300 euros mensuals amb els vots del PSPV, Compromís i el PP".

També et pot interessar

stats