El PSPV recorrerà contra la sentència que va absoldre Camps en l'última causa que tenia oberta pel cas Gürtel

L'expresident acusa els socialistes de perseguir-lo i assegura que no pararà fins a tornar a la primera línia política

Francisco Camps, davant dels mitjans en una roda de premsa / À Punt NTC

El PSPV ha comunicat este dimarts la presentació d'un recurs de cassació contra la sentència de l'Audiència Nacional que el mes de maig passat va absoldre l'expresident valencià Francisco Camps de l'última causa que tenia pendent del cas Gürtel. En concret, la secció segona de la sala penal de l'Audiència Nacional el va exculpar del delicte de tràfic d'influències en concurs ideal amb el delicte de prevaricació de què se l'acusava en el juí per presumptes adjudicacions il·legals de la trama Gürtel, liderada per l'empresari Francisco Correa, a través de contractes a Orange Market, la filial valenciana de la xarxa corrupta.

Amb esta resolució de l'Audiència Nacional, l'expresident de la Generalitat acabava un periple judicial sense haver sigut condemnat en cap de les causes en les quals se l'ha investigat i jutjat. Mentre que la sala sí que va condemnar Correa, el seu número dos (Pablo Crespo) i el responsable d'Orange Market (Álvaro Pérez, el Bigotes), en el cas de Camps la sentència assenyalava que “no s'ha acreditat per cap prova vàlida” que l'expresident “exercira pressió, suggestió, recomanació o cap insinuació en la conducta” de l'exdirectora general de Promoció Institucional Daura Ibars o en els òrgans de gestió de les societats expositores en l'estand de Grans Esdeveniments de la Fira de Fitur del 2009.

Ara, cinc mesos després, el PSPV-PSOE anuncia que recorrerà perquè els fets provats al llarg del juí “demostren que l'expresident Camps sí que va exercir la seua influència en les adjudicacions a Orange Market”. A més, fonts socialistes han recordat que “durant el procediment diversos acusats reconegueren els càrrecs i ara estan condemnats”.

Camps assegura que “no pararà” fins a tornar a la primera línia política

Davant d'este revés, que de moment impedirà que la sentència de l'Audiència Nacional siga ferma, l'expresident de la Generalitat ha convocat este dimarts de vesprada els mitjans de comunicació a una roda de premsa en què ha qualificat d'“inaudit” el fet que els socialistes hagen presentat este recurs, que considera “un nou atac a la independència dels jutges”. “El Suprem diu que no hi ha res i el Partit Socialista continua perseguint-me. Durant quinze anys, que s’allargaran fins a setze o dèsset”, ha lamentat.

És per això que Francisco Camps ha assegurat que “no pararà” i que no ha perdut “ni l'interés ni la il·lusió” per tornar a la primera línia de la política. “Este recurs també caurà pel seu propi pes”, ha sentenciat.

En la compareixença Camps ha insistit que “l’any 2012 ja van dir que, com que el jurat era popular, tal vegada s’havien equivocat”. “Quan el Suprem li va donar la raó a eixe jurat popular i a mi en la meua defensa, tampoc els va servir que tres magistrats, per unanimitat i amb una investigació dels fets extraordinàriament exhaustiva, hagueren dit que no hi havia absolutament res”, ha manifestat. 

En esta línia, Camps ha acusat el PSOE d’actuar “amb immoralitat i amb una falta d’ètica absoluta”. “El partit dels ERO, de Koldo i del Tito Berni”, ha ironitzat, en referència als diversos casos de corrupció que ha afrontat el PSOE en l'àmbit estatal. També ha fet menció del cas obert contra la dona de Pedro Sánchez, Begoña Gómez.

“El partit de Sánchez i de Puig, amb tantíssimes causes, volen tapar les seues vergonyes perseguint a qui ha sigut una vegada i una altra absolt”, ha sentenciat.

En ser preguntat si havia parlat amb el cap del Consell, Carlos Mazón, sobre el nou panorama judicial que ara s'obri, ha dit que no, que els primers amb qui estava parlant eren els mitjans de comunicació.

També et pot interessar

stats