Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Puig afirma que l’acord de govern condonarà 10.000 milions del deute valencià

L’expresident de la Generalitat afirma que la Comunitat Valenciana estalviarà fins a 1.800 euros per persona

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha subratllat aquest divendres que l'acord aconseguit amb Sumar i liderat per Pedro Sánchez per a conformar el pròxim govern central “avança en la direcció correcta per a la Comunitat Valenciana i suposarà la condonació de 10.000 milions del deute acumulat”.

Després de la reunió amb la síndica socialista en les Corts, Rebeca Torró, i el portaveu adjunt, Arcadi Espanya, Puig ha explicat que gràcies a les mesures acordades en el pacte la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més diners estalviarà: fins a 1.800 euros per cada valencià i valenciana”.

El també expresident de la Generalitat ha valorat que, a més de la condonació del deute, l'acord reconega de manera expressa que la valenciana és la comunitat autònoma pitjor finançada de tot Espanya i aborde, des d'una perspectiva global, la reforma del finançament autonòmic per a garantir la igualtat entre territoris.

A més, ha explicat que mentre es du a terme la reforma, es posarà en marxa un fons transitori per a la Comunitat Valenciana, per a compensar l'infrafinançament. Per això, Puig ha criticat la “revolta” dels barons del PP que s'oposen a aquests avanços i ha exigit al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que actue com a representant de la Comunitat Valenciana i no com una sucursal del PP. "No es pot estar en contra d'una mesura que beneficia tots els valencians i valencianes i que suposa un estalvi del 20% del deute, ja que més del 70% d'aquest deute continua sent herència del PP”, ha assenyalat.