Puig insinua que farà un pas al costat en el PSPV: "Comença una nova etapa"

L'expresident de la Generalitat i actual secretari general dels socialistes valencians defén que calen "canvis i nous lideratges" en el partit, el comité nacional del qual es reuneix aquest cap de setmana

Ximo Puig, secretari general del PSPV (arxiu)
Ximo Puig, secretari general del PSPV (arxiu) / Rober Solsona (Europa Press)

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que aquest cap de setmana, quan es reuneix el comité nacional del partit, "començarà una nova etapa". Aquesta cita genera expectació perquè tot apunta que el també president de la Generalitat durant huit anys anunciarà que fa un pas arrere en la cúpula socialista. "Cada etapa té la seua dinàmica, i crec que estem en un moment en el qual es necessiten nous vents, nous canvis i nous lideratges", ha dit, en un avanç de la decisió que comunicarà.

Puig ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació des de la seu d'UGT-PV, quan li han preguntat pel seu futur polític. A la cimera del partit que comença demà acudirà el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, que és el número tres de Pedro Sánchez. "Aquests dies el Partit Socialista prendrà decisions importants per a representar de la millor manera possible l'ambició dels progressistes valencians", ha afirmat Puig.

Sobre el seu paper en el PSOE en aquesta nova etapa, el dirigent socialista ha assenyalat que no serà "mai un obstacle", sinó que ajudarà "a la millor solució possible". A més, ha avançat que el discurs que pronunciarà en el comité nacional tindrà una mirada "no sols per als socialistes, sinó per a tota la ciutadania valenciana".

En els últims mesos, la possibilitat de succeir Puig al capdavant de la direcció dels socialistes valencians ha cobrat força. Especialment després dels resultats de les últimes cites electorals, en què el PSPV ha perdut importants bastions de poder com la Generalitat o els ajuntaments d'Elx i Castelló. Precisament dilluns, el secretari general del PSPV a la província d'Alacant i diputat al Congrés, Alejandro Soler, donava per fet en una entrevista en Les notícies del matí que el partit està ja immers en un procés de transició que requereix noves figures en la cúpula i assenyalava la porta d'eixida al fins ara secretari general de la federació valenciana. La presència simultània que Puig manté des de setembre entre València i Madrid —és diputat a les Corts i senador territorial— ha despertat certs recels en sectors del PSPV, que consideren que la situació és "insostenible" per la dificultat de compatibilitzar els dos càrrecs.

També et pot interessar

stats