Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Puig promet col·laboració a Mazón "perquè es preserven els drets i els grans projectes" iniciats pel Botànic

L'excap del Consell situa en els drets col·lectius i la lluita contra la violència masclista la línia roja del PSPV, que assegura que "no donarà ni un dia de gràcia" sobre aquestes qüestions al nou govern valencià

Puig i Mazón se saluden, amb gran somriure, a les portes del Palau de la Generalitat / Europa Press

L'expresident Ximo Puig ha formalitzat el traspàs de poder al nou cap del Consell, Carlos Mazón, amb una encaixada de mans a les portes del palau de la Generalitat, després de la presa de possessió celebrada minuts abans a les Corts. El socialista i el popular han intercanviat paraules i somriures en un posat per a la premsa en el saló gòtic del palau, en què s'ha vist una complicitat entre els mandataris molt allunyada de la tensió política de la campanya i dels intercanvis dialèctics del parlament valencià.

A la taula del despatx, Puig ha deixat un regal per a Mazón: un mapa antic del Regne de València i una còpia d'El peso de la responsabilidad, el llibre on l'historiador britànic Tony Judt revisa els dilemes morals del pensament polític a través de les disquisicions d'Albert Camus, Raymond Aron i Léon Blum, que segons ha explicat per Twitter, considera "fonamental per ser lleial als valencians". "Molta sort" ha desitjat al nou president l'excap de Consell, que en un altre tuit, parafrasejant Antonio Machado, ha dit que, com "tot passa i tot queda", "el fruit del nostre treball, quedarà".

Oferta de col·laboració, però amb una línia roja

A les portes de les Corts, en els minuts previs a la presa de possessió, Puig ha traslladat el desig que la nova etapa amb el PP i Vox al govern valencià estiga "fonamentada en el respecte" al conjunt de la societat i "no margine cap sector". L'expresident ha allargat la mà al cap del nou executiu "perquè es preserven els drets i els avanços a la Comunitat Valenciana" com el bon ritme de l'ocupació i els grans projectes industrials negociats pel Botànic. "La nostra voluntat és ajudar a fer que el govern espanyol atenga els compromisos amb el territori, perquè estem en condicions extraordinàries per a esdevindre un pol de mobilitat sostenible, que pot donar una gran prosperitat per a la majoria social", ha explicat.

Juntament amb l'oferta de col·laboració, Puig ha insistit a situar línia roja del PSPV en la defensa dels drets i la pervivència les polítiques contra la violència de gènere, com va fer en el debat d'investidura. "L'acord signat (per PP i Vox) diu el que diu, que no admet la lamentable realitat de la violència masclista… en la resta intentarem acordar fórmules de diàleg, però hi ha qüestiones fonamentals en què no hi haurà ni un dia de gràcia", ha manifestat el secretari general dels socialistes valencians.

L'expresident Ximo Puig i el nou cap del Consell, Carlos Mazón, formalitzen en una encaixda les mans al palau de la Generalitat el traspàs de poder / À Punt NTC
València Eleccions 28M