Puig situa Bernabé com a subsecretària general per a “revitalitzar” el PSPV

L'actual delegada del govern ocuparà la vacant deixada per Manolo Mata

Pilar Bernabé, delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, atén els mitjans de comunicació per a fer balanç de les incidències
Pilar Bernabé, delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha situat aquest dilluns a l'actual delegada del govern, Pilar Bernabé, com a número 2 per a “revitalitzar” el partit. A més, l'exdirectora general de Labora, Rocío Briones, l'acompanyarà al Senat, on l'expresident de la Generalitat treballarà en defensa dels interessos dels valencians i per a “impulsar la federalització” d'aquesta cambra.

Així s'ha aprovat per unanimitat en la comissió executiva nacional del PSPV que s'ha celebrat aquesta vesprada. Bernabé ocuparà la vacant deixada per Manolo Mata al capdavant de la subsecretaria general. A més, se suma el nomenament d'Artemi Rallo com a secretari de Drets i Llibertats, i el de Lara Romero com a secretària d'Esports del PSPV-PSOE.

Preguntat per un possible bloqueig després dels resultats de les eleccions generals, Puig ha admés que la situació és “incerta”, però ha advocat per “treballar des del consens màxim per a aconseguir que hi haja el govern que la majoria dels ciutadans han decidit des de la diversitat”.

Així mateix, sobre les declaracions del líder del PPCV i president de la Generalitat, Carlos Mazón —en les quals ha descartat que els pactes amb Vox hagen afectat Feijóo— ha replicat: “El PP ha baixat 1,5 punts, però si estan satisfets que continuen per aquest camí”. En qualsevol cas, li ha demanat que governe “per al conjunt de la societat” i que “entenga la cultura del respecte”, cosa que significa “lluitar contra el masclisme, defensar els drets, llibertats i projectes de vida personal, i la llibertat de la cultura”.

També et pot interessar

stats