Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Puigdemont anuncia que “ha emprés el viatge de retorn des de l’exili”

Junts ha convocat una “rebuda institucional” este dijous a Barcelona, una hora abans de la investidura d’Illa

Puigdemont, en el tancament de la campanya electoral de Junts per a les eleccions europees a Cotlliure, França / David Borrat (EFE)

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha anunciat este dimecres que ha "emprés el viatge de retorn de l'exili" per a intentar assistir al ple d'investidura de Salvador Illa. Ho fa, assegura, per a "contestar" al que considera un desafiament del Tribunal Suprem que "es nega a obeir la llei d'amnistia".

La formació que lidera, Junts, ha convocat una "rebuda institucional" este dijous al passeig de Lluís Companys de Barcelona, a menys d'un quilòmetre de l'hemicicle català. L'acte s'iniciarà una hora abans que s'inicie el debat d'investidura d'Illa i l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, ERC i la CUP ja hi han confirmat el suport. En cas que l'expresident siga detingut, este ple se suspendria, i ho faria el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull.

En el vídeo que Puigdemont ha publicat a la xarxa social X, sosté que esta possible detenció "seria arbitrària i il·legal, l'evidència de l'anomalia democràtica que tenim el deure de denunciar i de combatre, no pas perquè siguem independentistes, sinó perquè som demòcrates".

Des d'Esquerra Republicana han donat suport al missatge de l'expresident i han recordat que "hi ha una llei d'amnistia aprovada i cal que els tribunals l'alpliquin". La formació, que votarà a favor de la investidura d'Illa juntament amb els Comuns, ha subratllat que volen Puigdemont "a casa i en llibertat".