Puigdemont apareix en un acte de benvinguda al costat del Parlament de Catalunya sense ser detingut

L'expresident català ha desaparegut després de la compareixença i els Mossos d'Esquadra han activat una operació Gàbia

Puigdemont pronuncia este dijous davant milers de persones a Barcelona
Puigdemont ha pronunciat este dijous un discurs davant de milers de persones a Barcelona / EFE

Després de quasi set anys fugit a l'estranger, i malgrat l'orde de detenció nacional contra ell, l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha tornat a Catalunya este dijous 8 d'agost, amb la intenció d'assistir al ple d'investidura del socialista Salvador Illa.

Puigdemont ha reaparegut este dijous de matí a les 9:00 hores al passeig de Lluís Companys de Barcelona. Així, el líder de Junts ha materialitzat el seu “retorn de l’exili”. Una vegada ha arribat a este punt, Puigdemont ha intervingut des d’un escenari, en què ha fet un discurs davant d'una multitud de persones que havien sigut convocades pel seu partit, amb el suport de les principals associacions independentistes de la societat civil catalana, ERC i la CUP. 

“Encara som aquí perquè no tenim dret a renunciar, perquè el dret d’autodeterminació pertany als pobles, és col·lectiu”, ha dit entre crits de “president”. “Ni és ni serà mai un delicte fer un referèndum ni obeir el mandat del Parlament de Catalunya”, ha defés Puigdemont. L’expresident ha recordat la votació sobre la independència d’ara fa set anys i ha assegurat que la llei d’amnistia “no agrada ni convé” els membres del Tribunal Suprem. 

El líder juntaire ha fet una referència a la seua possible detenció, ja que ha indicat que no sap quan tornarà a veure la gent reunida per a rebre’l. La intervenció ha acabat amb un “Visca Catalunya lliure!”. L’organització de l’acte ha indicat a les persones convocades que farien un recorregut tots junts cap al Parlament de Catalunya per a acompanyar Puigdemont a la porta. Però després de comparéixer a pocs metres del Parlament català Puigdemont ha desaparegut i no se l'ha vist en l'inici del ple d'investidura de Salvador Illa. A hores d'ara els Mossos d'Esquadra han activat una operació Gàbia per a localitzar-lo.

També et pot interessar

stats