Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

La pujada del salari mínim beneficiarà 143.000 treballadors de la Comunitat Valenciana

La mesura ha sigut aprovada al Consell de Ministres celebrat a Barcelona.

Juan Carlos Fulgencio, durant la roda de premsa / Europa Press

El govern espanyol preveu que la pujada del salari mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, que aprova hui l’executiu en el Consell de Ministres celebrat a Barcelona,hui l’executiu en el Consell de Ministres celebrat a Barcelona arribe a 143.270 treballadors a la Comunitat Valenciana, del total d'1,3 milions que s’espera que es vegen beneficiats per aquesta mesura al conjunt d’Espanya.

Així ho ha anunciat aquest divendres el delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en una roda de premsa en què ha valorat aquesta pujada del SMI i l’aprovació del sostre de despesa al Congrés dels Diputats aquest dijous.

Segons ha detallat Fulgencio, el 2018 cobraven el salari mínim a la Comunitat Valenciana un total de 61.598 persones, i el govern preveu que amb el pròxim increment –dels 735,90 euros actuals als 900 en 2019-, un total de 143.270 persones s'hi veuran beneficiades. A tot l’Estat es passarà d’unes 525.000 persones en 2018 a 1,3 milions.

L’objectiu d’aquesta pujada, ha mantingut Fulgencio, és “previndre la pobresa al treball” perquè “no pot ser” que el 2019 hi haja treballadors que no poden arribar a final de mes. Així, ha destacat que aquesta pujada de 900 euros en 2019, “caldrà anar millorant-la” en anys posteriors.

“És un pas molt important, però no és el final del camí”, ha manifestat; alhora que ha criticat aquells que “diuen que és una pujada desproporcionada”, i els ha instat a “comparar amb els 1.500 euros d’altres països del nostre entorn”.