Redondo, sobre els últims crims masclistes: "Hem de ser conscients de les errades del sistema"

La nova ministra d'Igualtat reconeix que el sistema de protecció a les víctimes de violència de gènere "no és perfecte" i treballarà per a detectar les deficiències per a millorar-lo

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, divendres passat
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, divendres / Eduardo Sanz (Europa Press)

La ministra d'Igualtat, la socialista Ana Redondo, ha reconegut aquest divendres que el sistema de protecció a les víctimes de violència de gènere "no és perfecte" i ha assenyalat que per això s'han de detectar els errors i els buits en què la coordinació institucional és insuficient per a arribar a totes les dones. "No podem defensar les víctimes en tot moment, però hem de ser conscients d'on es troben les fallades del sistema, on la coordinació no és suficient i on cal millorar", ha indicat en declaracions a la Cadena Ser.

La successora d'Irene Montero al capdavant d'Igualtat ha emfatitzat que millorar la coordinació és clau per a perfeccionar la resposta a les dones i els fills i filles: "No hi ha sistemes perfectes, cal analitzar cada cas, és veritat que es poden produir fallades. (...) Cal continuar mantenint la pressió institucional, social, política i, per descomptat, redoblar esforços i millorar la coordinació", ha insistit.

La ministra ha lamentat una "setmana dolorosíssima" i "terrible" amb quatre crims masclistes en a penes cinc dies, un d'ells a Sagunt (Camp de Morvedre), que donen bona prova del fracàs de VioGén. Tres dones i una xiqueta de cinc anys han sigut assassinades per les parelles o exparelles, mentre que una quarta i una adolescent es troben en coma com a conseqüència d'aquestes agressions. "Tots sentim un profund dolor", ha asseverat.

Redondo ha remarcat que la violència de gènere és un problema estructural secular, una realitat "terrible" que s'arrossega des de fa segles i que és "molt difícil d'atallar". Així i tot, després de quasi vint anys amb la llei contra la violència de gènere (aprovada el 2004 pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero), considera que "s'ha avançat" i que "Espanya no és la mateixa".

El 7 de desembre, la nova ministra es reunirà amb l'homòleg de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per a analitzar i conéixer "en profunditat" les particularitats del sistema VioGén, amb la finalitat de poder millorar-lo: "Vull veure de cara als pressupostos de l'any que ve com es pot reforçar, on es troben els errors del sistema i com es poden implementar els recursos. Vull conéixer de primera mà tot això", ha avançat. Finalment, ha assegurat que la lluita contra la violència de gènere és una "prioritat absoluta" no sols del seu ministeri, sinó de tot el govern de coalició.

També et pot interessar

stats