La reforma de la llei d'estrangeria per a reubicar els menors migrants arriba al Congrés

La proposta pretén modificar l'article 35, amb la finalitat d'establir el repartiment dels MENA a la resta de comunitats quan una zona, com les Canàries, supere el 150% de la seua capacitat d'acolliment

El president de Canàries, Fernando Clavijo, valora la situació dels menors migrants acollits per Canàries dimecres passat a Tenerife
El president canari, Fernando Clavijo, valora la situació dels menors migrants acollits per les Canàries dimecres passat a Tenerife / Fernando Villar (EFE)

La reforma de la llei d'estrangeria per a garantir el repartiment obligatori de menors migrants no acompanyats entre les comunitats autònomes arriba al Congrés amb el registre este dilluns de la proposició de llei del PSOE, Sumar i Coalició Canària, impulsada pel govern central i el canari.

La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, juntament amb el titular de Política Territorial, Ángel Víctor Torres i el president de les Canàries, Fernando Clavijo, assistiran al registre de la proposició de llei que presentaran els portaveus del PSOE, Patxi López, de Sumar, Íñigo Errejón, i de Coalició Canària, Cristina Valido.

La proposta per a establir una distribució vinculant de menors no acompanyats des de zones amb els recursos saturats pretén modificar l'article 35 de la llei d'estrangeria, amb la finalitat d'establir el repartiment d'eixos menors a la resta de comunitats quan una zona supere el 150% de la seua capacitat d'acolliment.

Donar una eixida als 6.000 menors estrangers acollits a les Canàries

Amb el text aprovat pel govern central i el canari es pretén donar una eixida als quasi 6.000 menors estrangers acollits actualment a l'arxipèlag que, segons Sira Rego, estan en una situació "molt complicada" i "molt tensada".

La iniciativa legislativa no compta de moment amb el suport necessari del Grup Parlamentari Popular que ha exigit al govern un pla integral de política migratòria i ha advertit que no acceptarà "pegats" en una qüestió d'estat com esta, en referència a la proposició de llei.

El PP proposa declarar l'emergència migratòria per a tot Espanya

El PP proposa declarar l'emergència migratòria per a tot el territori nacional, un compromís financer per part de l'executiu i que el repartiment de menors siga per a totes les comunitats "sense excepció". També exigeix polítiques de cooperació amb els països d'origen.

Este dissabte la ministra d'Infància va fer una crida al PP perquè faça un pas i es pose al costat dels drets de la infància i done suport a la proposició de llei.

També et pot interessar

stats